Mansory La Revoluzione

Ferarijeva “F12 berlineta” je sama po sebi izuzetno ekskluzivan automobil. Ipak, ima ljudi koji su nezasiti i uvek gladni snage i egzotike. Zahvaljujući takvima Kuroš Mensori je razvio vrlo dobar posao

Mensori je nemačka tjunerska kuća koja je osnovana 1989. godine u Minhenu. Baza ove radionice bila je prerada britanskih luksuznih automobila Rols Rojs i Bentli.

Nešto kasnije počeli su da tjuniraju i Ason Martin, a zatim i italijanski Ferari. Sredinom 2001. zbog povećanja obima proizvodnje sele se na istok zemlje, a 2007. preuzimaju od švajcarskog Rinspida odeljenje za preradu Poršea.

auto magazin magazinauto.com mansory
Kupci Mensorija dolaze sa Bliskog i Dalekog Istoka, Rusije i zapadne obale SAD

 

Potrfolio Mensorija širi se na Porše, BMW i Rendž Rover. Tui tamo stigne i po koji “bugati vejron”. Blago Arapima! Kažemo blago Arapima jer su prvi primerci viđeni, gle slučajnosti, u Dubaiju.

I mi se često pitamo ko je klijentela za ovako ekstremno “frizirane” automobile, ali evidnetno je da kupaca ne manjka. Verujemo da, uglavnom, potiču sa Bliskog i Dalekog Istoka, Rusije i zapadne obale SAD. Kada pogledamo spisak Mensorijevih dilera, stičemo utisak da smo u pravu.

Baza za automobil koji vam danas predstavljamo je “F12 berlineta”. Tu je počeo rad Kuroša Mensorija. Proizvod je “la revolucione”. A i efekat je takav – revolucionaran. Već vidimo sina nekog afričkog revolucionara (čitaj diktatora) koji obigrava oko nekog ovakvog automobila.

auto magazin magazinauto.com mansory
Mensori je napravio u potpunosti novu karoseriju od ugljenih vlakana

 

Mensori je potpuno “svukao kožu” sa “F12” i napravio mu novu – karbonsku! Samo karbonska vlakna koja su nastala u autoklavima Mensorija bila su dovoljno dobra za ovaj autmobil. Velika čvrstina, mala masa – san svakog tjunera. Modifikacije se odnose na brojne usisnike i proreze za crikulaciju vazduha oko automobila i oko vitalnih sistema poput kočionog.

Mensori je samostalno dizajnirao i proizveo i naplatke za “la revolucione”. Pet trostrukih krakova i dizajn koji otkriva perforirane diskove prečnika 398 mm napred i 360 mm pozadi su ono što kupci vole da vide.

Napred su dimenzija 9×21 inč i na njih staju Pirelijevi 255/30 pneumatici, dok se pozadi nalaze naplaci dimenzija 12×22 inča sa pneumaticima dimenzija 335/25.

auto magazin magazinauto.com mansory
Tjunirani motor razvija čak 1200 konjskih snaga

 

Sasvim očekivano, malo su “čačnuli” i dvanaestocilindrični motor. Inženjeri Mensorija su preradili softver motora i postavili novi, veći turbo kompresor. Uz to prerađen je i kompletan izduvni sistem. Sada “la revolucione” ima čitavih 1200 konjsih snaga (serijski model ima 740), uz obrtni moment od 890 Nm. Iz mesta do 100 km/h “la revolucione” stiže za fantastičnih 2,9 sekundi.

Kod serijskog modela je to dve desetinke sporije. Maksimalna brzina povećana je za nekih 30 km/h i sada iznosi preko 370 km/h.
I enterijer je prošao kroz prste Kuroša Mensroija. Ponovo je “F12” ogoljen do gole kože i napravljen nov enterijer uz obilno korišćenje karbona i najfinije goveđe kože i alkantare. Naravno, boja enterija u potpunosti prati boju karoserije, boju revolucije – crvenu.

auto magazin magazinauto.com mansory
Enterijer je kreiran uz obilno korišćenje karbona i najfinije goveđe kože i alkantare

 

Unikatan automobil za unikatnu klijentelu uz ništa manje unikatnu cenu. Cena za ovakav primerak koji vidite na slikama iznosi 1.300.000 evra. Bez dažbina naravno. A ako vam ni to nije dovoljno, moguće je da vam u Mensoriju izvedu i dodatne modifikacije, naravno uz još dublje zavlačenje ruke u džep.
A. Derbogosijan

auto magazina magazinauto.com mansory

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring