Auto magazin

Mansory La Revoluzione

Mansory La Revoluzione
22.04.2015.
Kič, kolica i laganica

Ferarijeva “F12 berlineta” je sama po sebi izuzetno ekskluzivan automobil. Ipak, ima ljudi koji su nezasiti i uvek gladni snage i egzotike. Zahvaljujući takvima Kuroš Mensori je razvio vrlo dobar posao

Mensori je nemačka tjunerska kuća koja je osnovana 1989. godine u Minhenu. Baza ove radionice bila je prerada britanskih luksuznih automobila Rols Rojs i Bentli.

Nešto kasnije počeli su da tjuniraju i Ason Martin, a zatim i italijanski Ferari. Sredinom 2001. zbog povećanja obima proizvodnje sele se na istok zemlje, a 2007. preuzimaju od švajcarskog Rinspida odeljenje za preradu Poršea.

auto magazin magazinauto.com mansory

Kupci Mensorija dolaze sa Bliskog i Dalekog Istoka, Rusije i zapadne obale SAD

 

Potrfolio Mensorija širi se na Porše, BMW i Rendž Rover. Tui tamo stigne i po koji “bugati vejron”. Blago Arapima! Kažemo blago Arapima jer su prvi primerci viđeni, gle slučajnosti, u Dubaiju.

I mi se često pitamo ko je klijentela za ovako ekstremno “frizirane” automobile, ali evidnetno je da kupaca ne manjka. Verujemo da, uglavnom, potiču sa Bliskog i Dalekog Istoka, Rusije i zapadne obale SAD. Kada pogledamo spisak Mensorijevih dilera, stičemo utisak da smo u pravu.

Baza za automobil koji vam danas predstavljamo je “F12 berlineta”. Tu je počeo rad Kuroša Mensorija. Proizvod je “la revolucione”. A i efekat je takav – revolucionaran. Već vidimo sina nekog afričkog revolucionara (čitaj diktatora) koji obigrava oko nekog ovakvog automobila.

auto magazin magazinauto.com mansory

Mensori je napravio u potpunosti novu karoseriju od ugljenih vlakana

 

Mensori je potpuno “svukao kožu” sa “F12” i napravio mu novu – karbonsku! Samo karbonska vlakna koja su nastala u autoklavima Mensorija bila su dovoljno dobra za ovaj autmobil. Velika čvrstina, mala masa – san svakog tjunera. Modifikacije se odnose na brojne usisnike i proreze za crikulaciju vazduha oko automobila i oko vitalnih sistema poput kočionog.

Mensori je samostalno dizajnirao i proizveo i naplatke za “la revolucione”. Pet trostrukih krakova i dizajn koji otkriva perforirane diskove prečnika 398 mm napred i 360 mm pozadi su ono što kupci vole da vide.

Napred su dimenzija 9×21 inč i na njih staju Pirelijevi 255/30 pneumatici, dok se pozadi nalaze naplaci dimenzija 12×22 inča sa pneumaticima dimenzija 335/25.

auto magazin magazinauto.com mansory

Tjunirani motor razvija čak 1200 konjskih snaga

 

Sasvim očekivano, malo su “čačnuli” i dvanaestocilindrični motor. Inženjeri Mensorija su preradili softver motora i postavili novi, veći turbo kompresor. Uz to prerađen je i kompletan izduvni sistem. Sada “la revolucione” ima čitavih 1200 konjsih snaga (serijski model ima 740), uz obrtni moment od 890 Nm. Iz mesta do 100 km/h “la revolucione” stiže za fantastičnih 2,9 sekundi.

Kod serijskog modela je to dve desetinke sporije. Maksimalna brzina povećana je za nekih 30 km/h i sada iznosi preko 370 km/h.
I enterijer je prošao kroz prste Kuroša Mensroija. Ponovo je “F12” ogoljen do gole kože i napravljen nov enterijer uz obilno korišćenje karbona i najfinije goveđe kože i alkantare. Naravno, boja enterija u potpunosti prati boju karoserije, boju revolucije – crvenu.

auto magazin magazinauto.com mansory

Enterijer je kreiran uz obilno korišćenje karbona i najfinije goveđe kože i alkantare

 

Unikatan automobil za unikatnu klijentelu uz ništa manje unikatnu cenu. Cena za ovakav primerak koji vidite na slikama iznosi 1.300.000 evra. Bez dažbina naravno. A ako vam ni to nije dovoljno, moguće je da vam u Mensoriju izvedu i dodatne modifikacije, naravno uz još dublje zavlačenje ruke u džep.
A. Derbogosijan

auto magazina magazinauto.com mansory

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad