Maserati GranCabrio je GranTurismo bez krova sa 550 KS

Nova verzija Maserati GranTurismo kabrioleta pod nazivom Maserati GranCabrio konačno je tu. Ovog leta će se pojaviti i u Trofeo izdanju, sposobna da se oslobodi svog krova za 13,9 sekundi. Važno je napomenuti da se otvaranje i zatvaranje platnenog krova može obaviti pri brzini do 50 km/h. Međutim, treba uzeti u obzir da bi u slučaju neočekivanog pljuska proces zatvaranja mogao potrajati nešto duže – tačnije 14,1 sekundu.

Maserati GranCabrio

Dok mnogi kabrioleti nude samo nekoliko boja platna, Maserati nudi nekoliko opcija, uključujući plavu, tamnocrvenu, crnu i dve nijanse sive. Ove boje se mogu kombinovati sa šest spoljnih boja: Nero Assoluto, Blu Modena, Bianco Astro, Grigio Incognito, Grigio Maratea Matte i jedna nedefinisana metalik zelena.

Maserati GranCabrio

Preko Maseratijevog dodirnog ekrana moguće je upravljati krovom jednostavnom gestom u levo ili desno. Za putnike na prednjim sedištima takođe postoji standardni grejač za vrat. U slučaju hladnijeg vremena, grejalice na sedištima mogu duvati topli vazduh u tri podesive brzine direktno iz sedišta. Ukoliko se želi smanjiti strujanje vazduha, dostupan je opcioni pregrada za vetar koja se ručno postavlja iza prednjih sedišta. Iako to smanjuje turbulencije na prednjim sedištima, onemogućava korišćenje zadnjih sedišta.

Maserati GranCabrio

Mehanički gledano, GranCabrio odgovara svom Trofeo sestrinskom modelu sa fiksnim krovom. To znači da 3,0-litarski V6 Nettuno motor sa biturbo punjenjem razvija 550 KS i 650 Nm obrtnog momenta i da sva četiri točka pokreće putem 8-stepenog automatskog menjača. Međutim, kabriolet je oko 100 kg teži, što rezultira nešto manjim performansama. Kada se pritisne gas do daske, kabriolet dostiže brzinu od 100 km/h za 3,6 sekundi. Proizvođač navodi maksimalnu brzinu od 315 km/h, što je za 5 km/h manje od zatvorenog Trofeo modela.

Maserati GranCabrio

Enterijer je takođe identičan. On obuhvata 12,3-inčni infotainment ekran u sredini, koji se integriše sa 8,8-inčnim ekranom za funkcije poput digitalne kontrole klime. Vozač ima pregled nad vozilom preko 12,2-inčnog instrument table. Takođe su prisutni i Maserati Intelligent Assist multimedijalni sistem, zasnovan na Android Auto platformi, dok korisnici Apple uređaja takođe mogu koristiti CarPlay, kao i širok spektar bezbednosnih sistema poluautonomne vožnje drugog nivoa.

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring