Škoda dobila novo sedište kompanije i upravnu zgradu

Nakon polaganja kamena temeljca u maju 2022. godine, Škoda Auto sa zadovoljstvom najavljuje završetak svog novog sedišta u Mladá Boleslavi, Laurin & Klement Kampus (LKK). Prvi zaposleni češkog proizvođača automobila će ovog meseca početi da rade u najsavremenijem objektu. Novi kompleks zgrada dizajniran je za unapređenje saradnje među sektorima i podržavanje najviših standarda održivosti.

Vrhunsko radno okruženje za do 2000 radnika
Izgrađen u roku od dve godine, međusobno povezani kompleks sastoji se od četiri zgrade. Omogućiće efikasno iskorišćavanje sinergija i promovisati direktne interakcije između različitih sektora i jedinica. Petospratni Laurin & Klement Kampus će okupiti do 2000 zaposlenih koji su prethodno radili u oko 20 zgrada u Mladá Boleslavi i Pragu.

Pored toga, kompleks uključuje modularnu konferens zonu opremljenu najnovijom audio-vizuelnom tehnologijom, koja može da primi do 400 ljudi. Takođe ima restoran i kafić za zaposlene i posetioce, više od 680 parking mesta, 138 stanica za punjenje električnih vozila i namenski objekat za skladištenje bicikala.

Škoda
Laurin & Klement kampus, 15.2.2024, Mladá Boleslav

Novi radni fokus u sedištu Škoda Auto
S Laurin & Klement Kampusom, češki proizvođač automobila predstavlja savremene koncepte New Work kancelarijskog prostora, prilagođene zahtevima moderne radne snage. Kampus je podeljen u različite zone, od kojih je svaka dizajnirana za širok spektar potreba i aktivnosti i podržana je vrhunskom tehnologijom. Ključni aspekt ovog modernog radnog okruženja je deljenje radnih stolova na preko 22.800 m² kancelarijskog prostora, što zaposlenima omogućava korišćenje fleksibilnih radnih prostora u svojim područjima.

Pored konvencionalne kancelarijske zone, zgrada ima određena društvena područja, dizajnirana za podsticanje umrežavanja, društvenih interakcija, diskusija i opuštanja. Zaposleni će imati pristup opsežnom nizu sadržaja usmerenih na poboljšanje dobrobiti zaposlenih, podsticanje kreativnosti i povećanje motivacije, čime će se doprineti uspehu kompanije.

Ključni faktor: održivost
Očekuje se da će nova zgrada dobiti zlatni sertifikat Nemačkog saveta za održivu gradnju. Ova potvrda je međunarodno priznata i postavlja globalni standard za prakse održive gradnje. Osigurava da zgrada zadovoljava jasno definisane standarde održivosti, a istovremeno omogućava međunarodnu uporedivost.

Zgrada je opremljena fotonaponskim sistemom od 222 panela, maksimalne snage 100 kW. Takođe uključuje tehničke inovacije koje će značajno smanjiti potrošnju energije. Na primer, LED tehnologija, uz pametne svetlosne senzore, smanjuje potrošnju energije za pola u poređenju sa konvencionalnom fluorescentnom rasvetom. Pored toga, zgrada ima visoko efikasne sisteme ventilacije koji hlade prostor preko noći i sistem klimatizacije sa stopom povrata energije od 80%. Rolo vrata, koja štite kompleks od sunčeve svetlosti, dodatno povećavaju efikasnost i smanjuju opterećenje hlađenja zgrade za 30%.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring