FIAT E-Ducato dobio duplo više snage

Fiat je unapredio električni Ducato, koji je sada dostupan za poručivanje u Zapadnoj Evropi. Novina je to što nudi više od dvostruko više snage nego pre, ali i domet i brzina punjenja značajno rastu. Do sada je Fiat E-Ducato imao samo 90 kW snage motora. Postojale su dve baterije kapaciteta 47 i 79 kWh, dovoljne za maksimalno 280 km vožnje. Punjenje je bilo moguće najviše sa 50 kW snage.

Fiat E-Ducato

Potpuno električni pogonski sklop i dalje pokreće prednje točkove. Međutim, sada nudi 200 kW snage i do 400 Nm obrtnog momenta. Time su moguće brzine do 130 km/h. Baterija sada uvek ima kapacitet od 110 kWh i omogućava WLTP domet do 424 km. Standardno je ugrađen trofazni 11-kW punjač za punjenje naizmeničnom strujom. Brzo punjenje omogućava do 150 kW.

Fiat E-Ducato

Time je omogućeno punjenje baterije za 55 minuta od gotovo praznog do 80 procenata. To na prvi pogled možda ne zvuči specijalno dobro, jer mnogi automobili sada imaju vreme punjenja od oko 30 minuta. Ali treba uzeti u obzir veliki kapacitet baterije. Izračunata brzina punjenja od oko 1,6 kWh po minuti nije loša.

Fiat E-Ducato

Dostupna su tri moda vožnje. Pri tome se varira odziv papučice gasa, obrtni moment, snaga i maksimalna brzina. Eco omogućava maksimalni domet uz ograničenu snagu pogona (120 kW) i maksimalno 90 km/h. Normal režim obezbeđuje 160 kW snage, dok Power isporučuje svih 200 kW. Rekuperacija se može podešavati putem poluga na volanu u četiri stepena. One-pedal vožnja nije pomenuta, tako da verovatno nije moguća.

Fiat E-Ducato

Serijska oprema je obimnija nego kod dizel verzije. Standard su klima uređaj, električna parking kočnica i bežični sistem za pristup i start (Keyless Entry&Go). Takođe, tu su i 7-inčni displej instrument table i 10-inčni dodirni ekran sa navigacionim sistemom. Takođe su standardno električno podesivi i grejani spoljni retrovizori, električni podizači prozora, dvostruko suvozačevo sedište sa funkcijom sklapanja stola.

Fiat E-Ducato

Od asistencija tu su kamera za vožnju unazad, senzori za parkiranje pozadi, sistem za automatsko kočenje u nuždi, asistent za vožnju u traci, prepoznavanje saobraćajnih znakova kao i tempomat. Opciono su dostupni kamera sa prikazom u unutrašnjem retrovizoru, senzori za parkiranje od 360 stepeni, utičnica od 220 volti u sredini konzole, električno sklopivi spoljni retrovizori i bežično punjenje mobilnog telefona.

Fiat E-Ducato

Novi Fiat E-Ducato se prepoznaje po novom dizajnu prednjeg dela, aerodinamički optimizovanim retrovizorima i novim Fiat logotipima na točkovima i volanu. Unutrašnjost je detaljno prepravljena, posebno sedišta. Fiat E-Ducato dolazi kao dostavno vozilo u varijantama sa prozorima i bez njih. Na raspolaganju su dve dužine L3 i L4 (5.998 odnosno 6.363 milimetara) kao i dva nivoa visine H2 i H3 (2.524 odnosno 2.764 mm). Međuosovinski razmak je uvek 4.035 milimetara.

Fiat E-Ducato

Pri dozvoljenoj ukupnoj masi od 3,5 ili 4,25 tona, zapremina tovarnog prostora je između 13 i 17 kubnih metara. Nosivost bez vozača iznosi do 1.385 kilograma, u zavisnosti od opreme. Po potrebi, novi Fiat E-Ducato može da vuče prikolice sa kočnicama mase do 2.400 kilograma.

Cene u Nemačkoj počinju od 54.800 evra bez PDV-a.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring