Napustio nas je Marcello Gandini, dizajner čuvenih modela

Od Lamborghini Miura do Alfa Romea Montreala, preko Renaulta Super 5 i Citroena BX. Evo najpoznatijih automobila koje je dizajnirao Marcello Gandini

Kada se pomisli na Marsela Gandinija (Marcello Gandini), koji je preminuo 13. marta u 85. godini, prvi automobil koji nam pada na pamet svakako je Lamborghini Miura, remek-delo na točkovima dizajnirano u ime Bertonea, gdje je dizajner radio sve do 1980. godine pre nego što je započeo samostalno.

Za Sant’Agata Gandini je stvorio druge ikonične modele, čiji je stil uticao na estetiku Lambo modela sve do danas. Međutim, mnogi drugi brendovi su povezani sa ovim dizajnerom iz Torina, i modelima koji se i danas obožavaju. Evo 10 najpoznatijih automobila koje je dizajnirao Marcello Gandini.

Marcello Gandini

Lamborghini Miura

Predstavljena “gola” na sajmu automobila u Torinu 1965. godine – gde je privukla pažnju zbog naprednih tehničkih rešenja, kombinovala je senzualne i mišićave linije, dugačku haubu, kao i čuvena ovalna polu-uvlačeća prednja svetla. Uspeh je bio odmah očigledan i preživeo je decenije zadržavajući svoj šarm.

Alfa Romeo Carabo

Posle uspeha s Miurom, Gandini je počeo da sarađuje sa Alfa Romeom. Preuzeti mehaniku jednog od najlepših automobila na svetu – Alfa Romeo 33 Stradale – i dati joj potpuno drugačiji stil. Tako je nastao Alfa Romeo Carabo, koncept koji je prekinuo sve što je ranije viđeno (u Areseu i šire) predstavljen na sajmu automobila u Ženevi 1968. godine. Nikada nije serijski proizveden, a jedini primerak, odnosno prototip, danas odmara u Muzeju Alfa Romea. Bio je inspiracija za kasnije modele torinskog dizajnera, uključujući spektakularna vertikalna ili “makazasta” vrata koja su preuzeta za Lamborghini Countach i Diablo.

Lancia Stratos Zero

Klinaste linije su jedan od tipičnih potpisa Gandinija i dosežu svoj vrhunac na modelu Lancia Stratos Zero, konceptom predstavljenim 1970. godine i pretečom serijske Lancie Stratos, kraljice relija. Bila je to čista provokacija na točkovima, sa oštrim linijama, bez vrata već sklopivog vetrobranskog stakla i minimalnim staklenim površinama.

Lamborghini Countach

Ponovo se selimo u Sant’Agata Bolognese. Šest godina posle Miure, Lamborghini stvara Countach 1971. godine. Ponovo je Marcello Gandini definisao stil. Pronađeni su uglovi Stratos Zero, donekle ublaženi kako ne bi stvorili previše ekstreman automobil. Rezultat je apsolutno remek-delo. Countach je začetnik klase koju danas nazivamo super-automobilima i postao ikona stilskog jezika koji i danas, posle toliko decenija, inspiriše savremene Lamborghinije.

Renault Supercinque

U okruženju superautomobila, Marcello Gandini je takođe stvorio popularne modele kao što je Renault Supercinque, druga generacija malog francuskog automobila predstavljena 1984. godine. Iako je zadržala proporcije i opšti stil prethodne generacije, uspela je da se istakne mekšim i modernijim linijama. Delimično je bila inspiracija za novi Renault 5 E-Tech.

Renault Super 5

Innocenti Nuova Mini

Još jedan mali automobil, ovaj put s engleskim DNK-om. Ali Gandinijeva olovka je odmah prepoznatljiva, posebno zbog uglastih linija, tako različitih od originalnog Minija. Poznat i kao “Mini Bertone”, Innocenti Nuova Mini iz 1974. imao je zadatak da na šasiji britanskog Minija donese novu svežinu kako bi u Italiji mogao da konkuriše modelu Autobianchi A 112. Na čelu Bertone dizajna bio je upravo Gandini koji je dizajnirao ovaj uspešan kompakt proizveden u više od 300.000 primeraka do 1993. godine.

Citroën BX

Najprodavaniji automobil koji je dizajnirao Gandini. Impresivno za jedan masovni automobil, koji se ističe tako različitim stilom od konkurencije, ali nikada nije previše ekscentričan da postane neprijatan. Tako je Citroën BX iz 1982. godine na početku izazvao pometnju, kako među specijalizovanom štampom tako i među publikom. Ćoškasta karoserija sa oštrim detaljima podseća na druge dizajnerske kreacije (i u oštrom kontrastu s klasičnim Citroenovim zaobljenostima) i posebno nizak za to vreme koeficijent otpora vazduhu (0,34) bili su karakteristični elementi ovog modela.

Alfa Romeo Montreal

Među serijskim automobilima (iako ograničene serije), ne sme se zaboraviti Alfa Romeo Montreal, spektakularni kupe s prednjim motorom 2.6 V8 i pogonom na zadnjim točkovima. Estetski elementi preuzeti iz Miure nisu retki, počevši od prototipa otkrivenog na Expo ’67 u Montrealu 1967. godine. Ipak, serijska verzija spremna za proizvodnju se pojavila na sajmu automobila u Ženevi 1970. godine i proizvedena je u više od 3.900 primeraka do 1977. godine.

BMW Garmisch

Slučaj nestalog i zatim ponovo rođenog koncepta: to je ukratko priča o BMW Garmisch predstavljenom na sajmu automobila u Ženevi 1970. godine čiji su tragovi izgubljeni, a koji je BMW ponovo napravio 2019. godine. Bertoneov stil je još jednom delo Gandinija, kao što se vidi po karakterističnom zadnjem staklu s saćastim panelom. Osnova je BMW 2002 Tii, ali italijanski dizajner stvara nešto novo i originalno što je dovelo do toga da prototip kupea anticipira u formi BMW Serije 5 prve generacije.

Fiat X1/9

Fiat X1/9 iz 1972. godine još uvijek se pamti kao jedan od najoriginalnijih i “najfuturističkijih” kabrioleta iz Torina, još jednom pod brendom Bertone i stilom Marcella Gandinija. Jedini je Fiat kabriolet s centralno postavljenim motorom i zapravo je serijska verzija onoga što je Gandini već predložio konceptom Autobianchi A112 Bertone Runabout iz 1969. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring