Auto magazin

Mazda 2

Mazda 2
18.07.2014.

Sa novim modelima Mazda postaje sve bolja i stvara sve povoljniji imidž u očima kupaca. Realnost i stvaran dodir sa automobilima ovog proizvođača nije ništa lošiji, naprotiv. Opšti utisak redakcije Auto magazina prilikom testova novih “mazdi” je taj da se ovaj brend po kvalitetu i inženjeringu dosta približio nemačkim konkurentima, a da je pritom zadržao sve specifičnosti karakteristične za japance.

Auto magazin Mazda2 6

Skuplji paketi opreme će imati i kožu celom dužinom komandne table

Nakon nove “trojke”, “šestice” i SUV-a “CX-5”, mazda je konačno predstavila i novu “dvojku”, koja se u Japanu prodaje pod nazivom “demio”. S obzirom da je svetska, odnosno japanska premijera održana pre neki dan, na fotografijama su primerci sa specifikacijom za japansko tržište.

U suštini, evropski model se neće mnogo razlikovati. Dizajnerski elementi u potpunosti prate ideju sa drugih Mazdinih modela, a u toj doslednosti je možda najupečatljiviji enterijer. Kada smo već kod toga, paketi opreme će, osim tehnike, doneti i neke detalje koji su retkost u klasi, kao što je koža na komandnoj tabli u celoj dužini. To je veliki pomak, s obzirom da Japanci generalno ne posvećuju previše pažnje kvalitetu materijala u kabini u modelima B segmenta.

Auto magazin Mazda2 4

DImenzije “mazde 2” još uvek nisu objavljene ali se pretpostavlja da će biti slične prototipu – “mazdi hazumi”, koja je duga nešto preko četiri metra. To znači da je “mazda 2” postala jedna od najdužih u nižoj klasi.

Jedan od najvažnijih momenata je uvođenje potpuno novog motora. Reč je o dizelašu zapremine 1,5 litara, sa oznakom “skajaktiv D” (Skyactiv-D). Ima snagu od 105 KS koje postiže pri 4000 o/min i prilično veliki maksimalni obrtni moment od 250 Nm koji postiže u opsegu od 1500 do 2500 o/min.

Auto magazin Mazda2 3

Osim dizelaša, u ponudi će biti i 1,5 benzinac koji će imati različitu snagu u zavisnosti od tržišta. Konkretno, kod nas se prodaje “mazda 3” koja sa ovim motorom postiže 100 KS. To možda nije mnogo na prvi pogled, ali podsećamo da je reč o potpuno novom motoru sa povećanim stepenom kompresije koji je daleko elastičniji pri nižim obrtajima nego bilo koji drugi ličan atmosferski. Na testu Auto magazina, “mazda 3” sa ovim motorom trošila je u proseku oko 7 l/100 km po gradu.

Za razliku od ostalih japanskih modela, “mazde” se proizvode u Japanu, pa tako i “mazda 2” koja je već počela da silazi sa proizvodnih traka u mestu Hofu. Evropska premijera će biti održana početkom oktobra u Parizu, a prvi primerci bi na naše tržište mogli da stignu ili krajem godine ili početkom 2015.

Auto magazin Mazda2 7

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android