Auto magazin

Mazda CX-60 i Mazda CX-80 u prodaji sledeće godine!

Mazda CX-60 i Mazda CX-80 u prodaji sledeće godine!
07.10.2021.

Mazda Motor Corporation objavila je planove za proširenje svoje ponude SUV-ova od 2022. nadalje. Dva nova modela iz grupe velikih proizvoda, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, biće predstavljeni na evropskom tržištu u sledeće dve godine

Kako bi zadovoljila rastuće potrebe segmenta, Mazda će evropskim kupcima ponuditi širi izbor SUV-ova.

U isto vreme, novi modeli širih karoserija CX-70 i CX-90, kao i CX-50 iz grupe malih platformi, biće predstavljeni u SAD-u i na nekim drugim vanevropskim tržištima.

Novi evropski modeli, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, stvoriće pozitivan poslovni rast u srednjeročnom i dugoročnom periodu za ovu japansku kompaniju.

Mazda MX-30

U verzijama sa dva i tri reda sedišta, CX-60 i CX-80 predvodiće evropsko uvođenje plug-in hibridnih modela sa rednim četvorocilindarskim benzinskim motorom u kombinaciji sa elektromotorom. Nova generacija rednih šestocilindričnih benzinskih i dizel motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, takođe će biti predstavljena u kombinaciji sa 48V lako-hibridnim sistemom, kombinujući performanse sa ekološkim funkcijama.

Osim toga, tokom prve polovine 2022. biće predstavljena nova verzija Mazdinog prvog serijskog električnog automobila, MX-30, koji uključuje više tehnologija elektrifikacije koristeći Mazdin jedinstveni rotacioni motor kao generator.

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Od oko 2025. godine kompanije će predstaviti niz novih proizvoda na novoj platformi konstruisanoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana.

Uz ove nove modele, nedavno osvežena Mazda CX-5 ostaje jedan od ključnih modela koji pokreću Mazdino poslovanje na globalnom nivou. CX-5 i drugi modeli poput CX-30 nastaviće da igraju ključnu ulogu u Mazdinom programu crossover SUV-ova.

Mazda MX-30

Mazda MX-30

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina na kioscima!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Bolji je Opel Grandland x 2.0 d. [...]

Не може од бабе девојка, не бива :) [...]

Unutrasnjost izgleda jako dobro. Dugo nisam video auto koji mi je po svim karakteristikama bas [...]

Hehe, ovan sam u horoskopu i ima istine! Hvala na zanimljivoj objavi! [...]

Jedini automobili koji stede u gradu su hibridi, tako da prilikom kupovine samo bi trebalo [...]

Savršeno.....Hvala [...]

Preuzmite Auto magazin za android