Mercedes-AMG GT 43 Coupé pod haubom ima 2,0 motor

Ukupno 422 KS i 500 Nm obrtnog momenta, 9-stepeni AMG-Speedshift-MCT menjač i pogon na zadnjim točkovima, 4,6 sekundi od 0 do 100 km/h i maksimalna brzina od 280 km/h. Sve to zvuči prilično dobro, zar ne? Ipak, neki će se namrštiti, jer ove vrednosti pripadaju novom Mercedes-AMG GT 43 Coupeu, koji je sada predstavljen sa 48-voltnim lakohibridnim 2,0-litarskim četvorocilindričnim motorom. Ali, možda i nije tako loša ideja?

Mercedes-AMG GT 43 Coupé

Ovo je mašina poznata iz Mercedesa AMG A 45 S, gde takođe postiže svoj maksimum od 422 KS pri 6.750 obrtaja/min. Maksimalni obrtni moment od 500 Nm, međutim, dostupan je već između 3.250 i 5.000 obrtaja/min.

Mercedes-AMG GT 43 Coupé

Sistem može da koristi ne samo dodatni impuls od 14 KS putem starter generatora pokretanog kaišem, već ima i električni turbo punjač. Direktno na vratilu turbo punjača – između turbine na izduvnoj strani i kompresora na strani svežeg vazduha – integrisan je električni motor širine oko četiri centimetra. Elektronski kontrolisano, ovaj motor direktno pokreće vratilo turbo punjača i ubrzava kompresor pre nego što se konvencionalno preuzme pogon preko izduvnih gasova.

Mercedes-AMG GT 43 Coupé

Snaga motora se prenosi preko 9-stepenog automatskog menjača koji zamenjuje kvačilo sa mokrom lamelom. Ovo smanjuje težinu (model dostiže masu od 1,8 tona u vožnji, oko 200 kg lakši od verzija sa V8 motorom) i trebalo bi da optimizuje odziv na komande gasa zbog manje inercije.

Mercedes-AMG GT 43 Coupé

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring