Mercedes-Benz EQS SUV stiže kao konkurent BMW-u iX

1

Prošle godine Mercedes je debitovao sa EQS modelom kao impresivnom potpuno električnom luksuznom limuzinom. Sada nemački brend lansira potpuno novi EQS SUV sa sedam sedišta koji teži vrhu svog segmenta.

Mercedes EQS SUV

Osnovni Mercedes EQS 450+ koristi jedan sinhroni motor sa trajnom pobudom (PSM) na zadnjoj osovini sa ukupno 359 KS i 568 Nm.

Mercedes EQS SUV

Odmah posle njega, Mercedes je pozicionirao EQS 580 4MATIC koji koristi jedan PSM motor na svakoj osovini za kombinovanu snagu od 544 KS i 858 Nm.

Primetno je da je na oba nivoa opreme snaga nešto veća od one kod limuzine.

Mercedes EQS SUV

Obe verzije SUV-a se mogu napuniti od 10 do 80 procenata za samo 31 minut kada su povezani na DC brzi punjač.

Oba imaju mogućnost punjenja maksimalnom snagom od 200 kW, tako da nisu ni najbrži ni najsporiji u segmentu. Prilikom punjenja na AC punjaču, oba će napuniti svoje baterije za 11,25 sati.

Mercedes EQS SUV

Mercedes kaže da EQS SUV može da pređe više od 600 kilometara prema WLTP standardu. Taj ukupan domet je takođe znatno manji nego kod super aerodinamične EQS limuzine, koja može da pređe do 770 km.

Ipak, EQS SUV bi trebalo da bude sposoban da omogući 300 km dometa za samo 15 minuta punjenja, tako da neće uvek biti potrebna duga zaustavljanja da biste se vratili na put.

Mercedes EQS SUV

Mercedes EQS SUV 450+ će standardno dolaziti sa 12,8-inčnim ekranom za informacije i zabavu i 12,3-inčnim ekranom instrumenata.

Takođe će se isporučivati sa panoramskim krovom, grejanim i ventilisanim sedištima i mogućnošću dodavanja trećeg reda za ukupan kapacitet od sedam putnika.

Mercedes EQS SUV

Mercedes EQS SUV 580 4MATIC će imati gigantski MBUX Hyperscreen sa svojih 56 inča zakrivljenog stakla.

Pozadi su ekrani od 11,6 inča za svako sedište, uz opciju dodavanja centralno postavljenog tableta koji u suštini deluje kao dodatni kontroler.

I da, čak ga možete ukloniti iz automobila i nastaviti da ga koristite u razumnom dometu oko vozila.

Mercedes EQS SUV

EQS SUV takođe dolazi kao standard sa AIRMATIC vazdušnim oslanjanjem sa prilagodljivim sistemom amortizacije, sistemom DYNAMIC SELECT koji uključuje režime vožnje Comfort, Sport, Eco i Individual, kao i upravljanje zadnjom osovinom od 10 stepeni.

Mercedes EQS SUV

Što se tiče sistema pomoći vozaču, dobija se paket pomoći vozaču sa aktivnom asistencijom za rastojanje DISTRONIC, aktivnim držanjem trake i asistencijom za mrtvi ugao, aktivnom pomoći pri zaustavljanju i kretanju, aktivnom pomoći pri upravljanju, aktivnom pomoći pri kočenju sa funkcijom unakrsnog saobraćaja…

Mercedes EQS SUV

Do sedam različitih korisničkih profila može da se sačuva pomoću skenera otiska prsta na srednjoj konzoli.

Ideja je da se umemorišu pozicije sedišta u vozilu tako da pojedinačni korisnici mogu da uživaju u postavkama sadržaja i udobnosti koje lično preferiraju.

Mercedes EQS SUV

Mercedes je neznatno viši i duži od rivalskih SUV-ova. Dugačak je 5130 mm, širok 1955 mm i visok 1727 mm, tako da bi trebalo da nudi više unutrašnjeg prostora od oba glavna konkutenta – Tesle Modela X i BMW-a iX.

Mercedes EQS SUV

Opcioni treći red je još jedna karakteristika koju očekujemo da će mnogi kupci želeti. Drugi red sedišta se može električno podesiti napred i nazad do 127 mm i, kao rezultat, prostor za kolena u drugom redu je između 838 i 965 mm.

Mercedes EQS SUV

Iako još uvek ne postoje zvanične cene, pretpostavljamo da će se novi Mercedes EQS SUV naći u prodaji krajem 2022. godine…

Mercedes EQS SUV

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring