Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion concept

Dajmler je predstavio svoj odgovor na sve aktuelniju temu autonomne vožnje pod nazivom "mercedes F 015". Ni manje ni više, u pitanju je luksuzna limuzina duga preko pet metara

Dajmler je predstavio svoj odgovor na sve aktuelniju temu autonomne vožnje pod nazivom “mercedes F 015”. Ni manje ni više, u pitanju je luksuzna limuzina duga preko pet metara sa točkovima postavljenim u same uglove karoserije, tako da je i međuosovinsko rastojanje vrlo dugo od čak 3610 mm.

auto magazin merced f 015 8

Karoserija oblika jajeta je dizajnirana tako da na prvom mestu pruži veoma veliki prostor u kabini gde će se putnici baviti pre svega sobom i svojim poslom umesto vožnjom.

auto magazin merced f 015 6

Za vožnju je zadužen sam automobil, koji staje da propušta pešake, a ako nema pešačkog prelaza, hologramski iscrtava “zebru” kao znak da pešak može bezbedno da pređe put ili ulicu.

auto magazin merced f 015 7

“Mercedes F 015” pokreću dva elektro-motora preko zadnjih točkova koji se napajaju strujom iz gorivih ćelija sa autonomijom od čak 1.100 kilometara. Svaki od motora razvija po 136 KS.

auto magazin merced f 015 4

Do “stotke” ubrzava za 6,7 sekundi a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 200 km/h. Auto je inače opremljen i litijum-jonskim baterijama koje se pune indukciono, dakle bez kabla. One obezbeđuju autonomiju od 200 kilometara.

auto magazin merced f 015 3

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring