Mercedes izbacuje Renault 1,5 dCi motor iz A i B klase?

1

Mercedes-Benz i Renault već godinama unazad imaju partnerski odnos u razvoju, odnosno razmeni motora. Deo te priče bio je i čuveni 1,5 dCi motor koji se i dalje ugrađuje u aktuelnu A i B klasu.

Ipak, vremena se menjaju, pa će Mercedes, po svoj prilici, uskoro početi sa ugradnjom sopstvenog motora. Daleko od toga da imamo nešto protiv Renoovg dizelaša, ali je svakako prikladnije da kupci premijum automobila dobiju i motor koji je razvije od strane samog proizvođača.

Konkretno, generalni je trend da se prelazi na upsizing, tačnije, na povećanje radne zapremine, što je pravo osveženje posle decenijskog trenda smanjivanja.

Auto magazin Srbija Test Mercedes B 200 B Class B klaseTo već učinila VW grupacija, izbacivanjem 1,6 TDI motora. Umesto njega, ugrađuje se 2,0 TDI smanjene snage, a slično će se dogoditi i kod Mercedesa.

Relativno oivi 2,0 dizelaš bi trebalo da ima raspon snage od 116 do 190 konja, čime će u najslabijoj varijanti zameniti postojeći 1,5 dCi. Biće unapređen i obrtni moment, sa 260 na 280 Nm.

Ipak, 1,5 dCi bi trebalo da ostane u nekim modelima, kao što je Citan sledeće generacije i T-klasa.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring