Mercedes Vito brži od Ferrarija California T i Tesle Model S

Verovali ili ne, kombi može da bude brži od super automobila kao što su "ferari kalifornija T" i "tesla model S". Tajna je u elektro-motorima snage 900 "konja"

Mercedesov kombi je bio brži od dva super automobila zahvaljujući električnom pogonu koji razvija kompanija Atieva. Na trci ubrzanja, “vito” na struju je “oduvao” “ferarija” i “teslu”.

Ubrzanje ovog kombija koje iz stanja mirovanja do 98 km/h iznosi 3,08 sekundi je prilično uznemiravajuće za super automobile. Postignuto je zahvaljujući novim tehnologijama koje razvija ova kompanija iz Silikonske doline.

Kao zamorče je upotrebljen “mercedes vito” druge generacije, koji se inače nikada nije prodavao u Americi. Taj kombi je upotrebljen zbog svoje aerodinamike ali i zbog tovarnog prostora u koji je lako mogla da bude smeštena sva potrebna tehnika, kao što je velika količina žica, hladnjaka i kompjutera.

U “vito” su ubačene baterije kapaciteta 87 kWh i elektro motori koji postižu ukupno 900 konjskih snaga! Cilj je da kompanija Atieva proda svoju tehnologiju uz pomoć ovog demo vozila a zanimljivo je da još uvek nemaju ni fabriku.

Ako ništa drugo, bar su napravili atraktivan video trke ubrzanja…

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring