Auto magazin

Najjeftinija dostava na dva točka

Najjeftinija dostava na dva točka
24.08.2015.
Govecs dostavni električni skuteri

Govecs električni skuteri, koji su od nedavno na našem imaju izuzetno nisku cenu eksploatacije, pa tako maksimalna potrošnja na 100 pređenih kilometara košta 77 dinara dok je i cena održavanja daleko niža od standarne

Goveks (Govecs) je nemačka firma koja postoji od 2009. i bavi se proizvodnjom električnih skutera. Za svoje proizvode je nagrađivana više puta, a nekoliko modela ovojilo je titulu najboljeg električnog skutera u Evropi.

Njihova gama je podeljena u dve kategorije – “S” i “T”, od kojih svaka ima svoje kategorije u vidu kapaciteta baterije i snage motora. “S” verzija ima sedište za dvoje, dok je “T” verzija radna, sa jednim sedistem i koferom kapaciteta do 200 litara i nosivosti do 75kg.

Ovog puta predstavljamo “GO T1.3” skuter koji je predvidjen za transport i dostavu. Zbog velike platforme za teret koja se nalazi iza sedista i spustena je ispod linije sedenja, moguće je postaviti najrazlicitije transportne kutije, od onih manjih pa sve do najvećih. Kapacitet baterije ima autonomiju do 50 km, punjenje je na 220 V (kabl od 5m sa obicnom uticničom je sastavni deo vozila) i traje od 2 do 3 sata od potpuno prazne do potpuno pune baterije, a za jedan sat se napuni do oko 80 posti. “Go T1.3 se vozi sa B kategorijom (el. motor od 3kW , maksimalne brzine od 45 km/h).

Iako je startna cena relativno visoka, 4.650 evra sa PDV-om, potrošnja je neuporedivo manje od benzinskih skutera. Za 100km predjenog puta, utrosak struje je od 24 dinara ako ga punite dok ste u zelenoj zoni potrosnje pa do 77 dinara ako ga punite dok ste u crvenoj zoni. Cena servisa je takođe znatno niža, uz nultu emisiju štetnih gasova.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Moto

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad