Nikola Motor Company i Bosch razvijaju elektro-pogon kamiona

Razvojno partnerstvo će na tržište doneti gorive ćelije i e-osovinu za Nikola vodonik-električni kamion klase 8. Bosch nudi automobilski hardver i softver za agilan izlazak na tržište – i proizvodnju do 2021. godine

Do 2021. godine, Nikola Motor Company će predstaviti Nikola Jedan i Dva, liniju vodonik-električnih kamiona koji će razvijati više od 1.000 konjskih snaga i preko 2.700 Nm obrtnog momenta.

To je skoro duplo više konjskih snaga od bilo kog sadašnjeg kamiona sa poluprikolicom – a sve to sa „nultom emisijom štetnih izduvnih gasova“, kao što su prethodno najavili iz kompanije Nikola.

U središtu linije Nikola kamiona je novi pogonski sistem, razvijen zahvaljujući partnertstvu između kompanija Nikola i Bosch.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Ove dve organizacije su razvile pogonski sistem od samog početka. Stručnost kompanije Bosch u proizvodnji e-osovina je omogućilo kompaniji Nikola brže poslovanje i ranije predstavljanje električnog kamiona na tržištu.

E-osovina razvijena od strane kompanije Bosch je prilagodljiva, modularna platforma sa motorom, upravljačkom elektronikom i transmisijom u jednoj kompaktnoj jedinici.

Ovo je čini pogodnom za vozila bilo koje vrste, od malih putničkih automobila do lakih komercijalnih vozila. Kompanije Nikola i Bosch će koristiti ovaj „know-how“ pristup da bi komercijalizovali prvu na svetu e-osovinu sa dualnim motorom za teška komercijalna vozila.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

E-osovina će koristiti dokazanu tehnologiju električnih mašina za komercijalna vozila i SMG (odvojeni generator motora) iz kompanije Bosch.

Tehnološka vizija kompanije Nikola i integrisana stručnost kompanije Bosch će omogućiti Nikola kamionima da ostvare efikasnost bez konkurencije.

E-osovina će biti uparena sa specijalno razvijenim sistemom gorivih ćelija – takođe zajednički razvijenim od strane kompanija Nikola i Bosch – osmišljenim za postavljanje standarda u autonomiji vozila.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Kompletno upravljanje vozila će biti zajednički razvijeno i zasnovano na upravljačkom softveru i hardveru kompanije Bosch.

Upravljački sistem Nikola-Bosch sa nultom emisijom štetnih izduvnih gasova je razvijen kako bi se ostvarile vrhunske performanse u odnosu na cenu i konvencionalne pogone.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

Bosch i Nikola će takođe zajedno razvijati kompletan pogonski sistem za celu liniju Nikola vozila, koji uključuju koncepte bezbednosti i arhitekturu električnih vozila.

Korišćenjem naprednih tehnologija simulacije kroz celokupan razvojni proces, od prikaza sistema do ispitivanja i validacije, Nikola Jedan i Dva će biti predstavljeni sa najoptimizovanijim i najnaprednijim dizajnom i sistemom upravljanja vozila u sektoru mobilnosti.

Auto-magazin-Srbija-Bosch-Nikola-Trucks

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring