Auto magazin

Nissan Murano

Nissan Murano
17.04.2014.
Korak ka Infinitiju

"Nisan murano" je svojevremeno bio sinonim za avangardu u klasi SUV vozila. Prva generacija je bila toliko atraktivna da su kupci dovlačili automobile čak i iz SAD-a. Pred nama je treća generacija koja ne privlači pažnju u toj meri ali sigurno ima šta da ponudi

“Nisan murano” je auto koji je i dalje prepoznatljiv kao jedan od najatraktivnijih SUV modela današnjice. Do sada je imao dve generacije a treću smo očekivali premijerno da vidimo na Salonu aautomobila u Ženevi koji je završen pre mesec dana. Ipak, premijera se nije dogodila tada, već sa malim zakašnjenjem. Prve fotografije serijske verzije su pred nama kao i neki tehnički detalji.

Panoramski krov je nezaobilazan deo opreme Panoramski krov je nezaobilazan deo opreme

Prva generacija je, na žalost, bila i ostala najatraktivnija u pogledu dizajna ali i opšteg uticaja na ljubitelje automobila. Važila je za jedan od najlepših automobila uopšte kada se pojavila 2002. godine. Druga je bila već manje lepa a treća je, diplomatski rečeno, neobična. Sadrži mnogo dizajnerskih elemenata koji su već viđeni na Nisanovim modelima, uključujući i one najmanje ali i najskuplje. Kada kažemo najskuplje, tu pre svega mislimo na modele Infinitija, koji je u Nisanov luksuzni brend.

Premijum atmosfera u kabini Premijum atmosfera u kabini

Kadaveć pominjemo Infiniti, po ugledu na modele ove marke je dizajnirana ne samo karoserija već i unutrašnjost. Tu pre svega mislimo na luksuzne detalje, a materijali koji preovlađuju su koža, drvo, hrom i aluminijum. Dakle, atmosfera je vrlo premijum, kao što je bila i do sada.

Koža, drvo, aluminijum... Koža, drvo, aluminijum...

Što se tiče tehničkih karakteristika, za sada je poznato da će novi “murano” pokretati V6 benzinac zapremine 3,5 litre koji raspolaže sa 260 “konja” sa maksimalnih 325 Nm obrtnog momenta. Pogon na sva četiri točka će biti opcionalan. Početak prodaje je planiran za kraj ove godine a kao i do sada, prodavaće se na gotovo svim kontinentima.

Novi Murano pokreće V6 motor zapremine 3,5 litre sa 260 KS Novi Murano pokreće V6 motor zapremine 3,5 litre sa 260 KS

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]