Auto magazin

Nissan Qashqai najprodavaniji u klasi u našoj zemlji

Nissan Qashqai najprodavaniji u klasi u našoj zemlji
21.01.2021.

1

U protekloj 2020. godini, koja je obeležena globalnom pandemijom i restrikcijama koje su uvedene, došlo je do velikog pada automobilske industrije. Pad tržišta u Srbiji se beleži na 23,49% u odnosu na prethodnu godinu.

Uprkos veoma teškoj godini i brojnim izazovima Nissan je u Srbiji generisao značajan broj prodaje novih vozila i dodatno ojačao svoju poziciju na tržištu sa 2.9% ukupnog tržišnog učešća i 5,13% učešća u segmentu novih putničkih i lakih komercijalnih vozila za privatne kupce.

Auto magazin Srbija Test Nissan Qashqai 1.7 dCi AWD Dobro prodajni rezultati reflektovali su se i na listu najprodavanijih vozila u segmentu te je Nissan Qashqai,  prema zvaničnim podacima JATO, zauzeo prvo mesto u C- SUV segmentu a to ga je i postavilo na deveto mesto najprodavanijih modela u 2020. godini.

Pored modela Qashqai, Nissan se može pohvaliti i dobrom prodajom nove  generacije modela Nissan Juke, koji je lansiran početkom 2020. godine a koji je prema zvaničnnom izveštaju povećao svoje učešće u B-SUV segmentu za 1,14 procentnih poena.

Auto magazin Srbija Test Nissan Qashqai 1.3 Rast prodaje i dobro ostvareni poslovni rezultati brenda Nissan u 2020. godini, uprkos globalnoj pandemiji, su rezultat dobre strategije poslovanja koja je precizno usmerena na potrebe kupca.

2021. godina će za Nissan biti uzbudljiva jer se očekuje lansiranje novog modela Nissan Qashqai koji je na evropskom tržištu jedan od najprodavanijih SUV modela u segmentu.

Auto magazin Srbija Test Nissan Qashqai 1.3

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

1 komentar

  1. Zeljko
    Zeljko January 24, 22:04

    Nissan Qashqai 1.3 160ks test voznja: odlican sistem za asistenciju pri parkiranju, odlicna navigacija, fenomenalan stakleni panorama krov, odlicni led farovi.

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Kako mogu da vas kontaktiram [...]

Ove godine sam kupio novu Mazdu 3 sa 186ks i automatskim menjacem. Prodavac me je [...]

I moram da dodam da Mazda ima potrosnju ne manju od 9.5l i to kombinovane [...]

Možda ipak malo predugačak članak, ali sve u svemu ok! [...]

Buba je vanvremenski auto. Šteta što je više ne proizvode. Nova Buba nije adekvatna zamena, [...]

Moja Mazda 2.2 175D AT, Revolution too, kupljena pre 5 i po godina, nova u [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad