Nova Hyundai Kona će i dalje imati sve vrste motora

Kompanija Hyundai Motor predstavil je novu generaciju krosovera Kona. Unapređeni model će biti dostupan u četiri varijante, uključujući potpuno električnu (EV), hibridnu električnu (HEV), sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem (SUS) i sportsku N liniju, sa zajedničkom arhitekturom za sve i jedinstvenim stilom za svaku od varijanti.

Potpuno nova Kona je evoluirala u veći, ali još uvek urbani SUV. Da bi se kupcima obezbedio maksimalan „životni prostor”, ovaj potpuno novi model je produžen na 4.355 mm, što je 150 mm duže od prethodne generacije, bazirane na EV varijanti.

Hyundai Kona

Takođe je dobio 25 mm u širini i 60 mm u dužini međuosovinskog rastojanja u poređenju sa prethodnim modelom, pritom ništa ne gubeći od svog legendarnog dizajnerskog identiteta.

Za razliku od većine vozila dostupnih sa različitim pogonskim agregatima, Kona je počela sa dizajnom EV varijante, koja je zatim prilagođena dizajnu za modele SUS, HEV i N Line.

Hyundai Kona

Potpuno novu Konu odlikuje prepoznatljiv prednji sa širokim horizontalnim svetlom (Seamless Horizon Lamp), koje je u EV varijanti pikselizovano, ističući je kao prvi Hyundai model sa takvim svetlom i dajući mu time prepoznatljiv karakter.

Upotreba parametarskih piksela na Koni dodaje i karakterističan element dizajna iz popularne Hyundaijeve linije električnih vozila.

Hyundai Kona

Potpuno nova Hyundai Kona ima veći unutrašnji ‘životni prostor’, pružajući praktičnost i evolutivno iskustvo kako bi se automobil prilagodio različitim životnim stilovima.

Dvostruki široki ekrani od 12,3 inča i ambijentalno osvetljenje samo su deo noviteta u vrlo zanimljivo dizajniranom enterijeru.

Hyundai Kona

Više detalja o potpuno novom Hyundai KONA biće predstavljeno u narednim mesecima.

Hyundai Kona

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring