Delta Automoto uvoznik Maserati automobila za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju

Kompanija Delta Automoto, koja posluje pod okriljem Delta Auto grupe (Delta Holding), potpisala je ekskluzivni ugovor sa proizvođačem luksuznih automobila Maserati iz Modene, čime je postala zvanični uvoznik, distributer i ovlašćeni serviser prestižnog italijanskog brenda za područje Srbije, Hrvatske i Slovenije

Beogradska kompanija Delta Automoto novi je ekskluzivni uvoznik Maseratijevih automobila u Srbiju. Kompanija iz Modene poverila je srpskoj kompaniji ozbiljan posao uvođenja i razvoja poslovanja na tržištima tri države, a automobili sa znakom trozupca najpre će se naći u srpskim salonima.

Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandra Đurđević, izjavila je da je potpisivanjem ugovora sa Maseratijem Delta Automoto postala prva domaća kompanija iz Srbije koja je svoje poslovne operacije proširila i na područje zemalja Evropske unije.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

„Kako su tržište i kupci davali jasne signale, procenili smo da je došao pravi trenutak za iskorak u segment luksuznih automobila, odnosno da je naše tržište potpuno spremno za luksuzni brend kao što je Maserati”, objasnila je Aleksandra Đurđević i dodala da se Delta Automoto opredelio za saradnju sa prestižnim italijanskim brendom na osnovu jakog petogodišnjeg plana koji su predstavili, a koji obuhvata suštinske inovacije u automobilskom svetu.

Ona je najavila da će Maseratijev prodajni store u Galeriji Beograd po najvišim standardima biti otvoren već za nekoliko dana u i okviru njega posetioci će imati priliku da se upoznaju sa jedinstvenim Maseratijevim modelima i lifestyle prodajnim asortimanom.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

„Sredinom sledeće godine Maserati dobija i showroom u Beogradu po najvišim standardima. Krajem godine očekujemo ulazak u Sloveniju, a tokom 2024. i u Hrvatsku”, istakla je gospođa Đurđević i dodala da je Delta Auto grupa ponosna na saradnju sa jednim od najpoznatijih svetskih automobilskih brendova sa tradicijom dužom od veka, i podvukla da će klijentima biti ponuđeno najbolje prodajno i korisničko iskustvo.

Generalni direktor Maseratija za istočnu Evropu, Marko Spadaro, izrazio je verovanje da će saradnja Maseratija i Delte Automoto biti uspešna i dugotrajna. On je podvukao da će 2023. godina biti važna u pogledu elektrifikacije Maseratijeve game, kao i da će ovaj italijanski brend biti prvi koji će imati električni automobil u trkama Formule 1.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

Nakon pažljive analize tržišta i prilika u ovom regionu uvideli smo da bi jedino Delta Auto grupa mogla na najbolji mogući način da predstavlja Maserati brend. Reč je o kompaniji (Delta Automoto) koja uspešno posluje u Srbiji gotovo 30 godina i sigurni smo da će svojim znanjem i profesionalnošću ponuditi kvalitetno i sveobuhvatno iskustvo klijentima, ističe Spadaro.

Brend direktor Maserati brenda, Miloš Milošević, istakao je da uklapanjem lepote sa performansama i moći sa elegancijom Maserati stvara remek-dela koja prave prepoznatljive razlike u svetu auto industrije.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

„Maserati trenutno u ponudi ima osam modela: Ghibli, Quattroporte, Grecale, Levante, MC20, MC20 Cielo i dolazeći Granturismo i Grancabrio. Modeli koji su 100 odsto na elektricni pogon nosiće oznaku Folgore, a prvi modeli koje očekujemo su potpuno električni Grecale i Granturismo.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

Raspon cena će se kretati od oko 80.000 evra (startna cena) za model Grecale GT, dok će najskuplji model biti MC20 Cielo čija cena ide i preko preko 300.000 evra. Svaki model se može skrojiti baš po meri i za to je zaduzen Maseratijev program personalizacije „Fuoriserie”  kroz koji klijenti mogu kreirati unikatni Maserati sa svojim ličnim pečatom”, kazao je gospodin Milošević.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

On je na konferenciji za novinare predstavio model Maserati Grecale – SUV koji je predvodnik nove ere za Maserati. Izbor motora može biti konvecionalni benzinski agregat i hibridni, a u pripremi je i potpuno električni Grecale sa bedžom Folgore koji će biti prvi Masertati SUV 100 odsto na električni pogon.

Maserati Srbija Aleksandra Đurđević

„Kod Maseratija inovacija je ugrađena u svaki korak razvoja, a najsavremenija tehnologija testiranja omogućava da se  predvide najbolje performanse među bezbroj mogućnosti. Opsesija mehanikom i brzinom bio je kamen temeljac brenda i do dan danas je tako. Spojio je trkacku tradiciju sa stogodišnjim iskustvom na stazi i italijanskim osecajem za stil i luksuz”, zaključio je Milošević.


Naslovna strana "Automobil", 29. decembar 1989.

Maserati u SFRJ

Maserati do sada nikada nije imao zvaničnog zastupnika u Srbiji. Istina, sada već daleke 1989. ekskluzivni italijanski automobili iz Modene mogli su se kupiti i kod nas. Naime, tada jedno od prvih privatnih preduzeća za uvoz i prodaju automobila, beogradska firma Maserati Jugoslavija, kao uvoznik za teritoriju SFR Jugoslavije, ponudilo je kupcima sredinom te godine četiri modela proizvođača iz Modene.

Bili su to modeli “222”, “422”, “Spyder” i “Royal”, a njihove cene kretale su se od 66.000 do 180.000 nemačkih maraka, bez carine i poreza.  U ondašnjim dinarima, cene su iznosile od 980.000 do 2.943.000 dinara.

Na to vreme podseća i požutela naslovna strana časopisa “Automobil”, izdavačkog dede današnjeg “Auto magazina”.  Na testu se te jeseni našao “Spyder”, model nastao po dizajnu Zagata, sa bi-turbo punjenjem, motorom zapremine 2,8 litara i 225 KS, i maksimalnom brzinom od 215 kilometara na čas.

Na žalost, tamni oblaci koji su se brzo nadvijali nad SFRJ, zaustavili su poslovne aktivnosti, i posle otprilike godinu dana Maserati je otišao sa Balkana…

Naslovna strana “Automobil” broj 52, 29. decembar 1989.
Copyright “Auto magazin”

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring