Nova Seat Ibiza u pripremi

Ne, ovo nije "hjundai i20", niti test vozilo koje ukazuje na novu generaciju korejskog modela, već je u pitanju potpuno nova Seat Ibiza

Da je Seat ozbiljno ušao u završnu fazu testiranja nove, pete generacije “ibice”, govore i ovi špijunski snimci. Nedajte se zbuniti, ovo nije “hjundai i20”, od koga su pozajmljeni brojni paneli kako bi se kamuflirao novi izgled “ibice”.

Ako malo pažljivije pogledate, izvesno je da se, na primer, ispod prednjeg branika kriju produkcijski delovi karoserije.

auto magazin rs srbija 2017 seat ibiza špijunski snimci

Slično je i na zadnjem delu, a opet, tu je i dosta elemenata koji nemaju veze sa “hjundaijem”, što je i logično. Sve je to kamuflaža a ako se zagledate u zadnja svetla, videćete da se ispod “hjundaijevih” kriju produkcijska, koja su zamaskirana.

Nova “seat ibica” je konstruisana na proverenoj “MQB” mehaničkoj platformi VW grupacije. Motore će deliti sa ostalim modelima, počevši od 1,0 turbo-benzinca, pa sve do novog 1,5 TSI motora, koji je premijeru imao u redizajniranom “golfu”.

auto magazin rs srbija 2017 seat ibiza špijunski snimci

Iako je Seat planirao da “ibicu” premijerno predstavi krajem ove godine, od toga po svoj prilici nema ništa. Zato se nadamo da će Salon u Ženevi početkom marta još jednom biti mesto na kom ćemo moći da vidimo najviše premijera, uključujući i novu “ibicu”.

auto magazin rs srbija 2017 seat ibiza špijunski snimci

Kako stvari stoje sa najezdom krosovera, sasvim je moguće da će se pojaviti i ova verzija “na klocnama”. Pretpostavljamo da bi dosta vizuelnih elemenata za ovaj model moglo da bude pozajmljeno sa koncepta “20V20”, uključujući i “ćoškastu” i “oštru” estetiku.

auto magazin rs srbija 2017 seat ibiza špijunski snimci

Ako vam deluje neobično što je Seat uzeo izgled postojećeg modela koji nema nikakve veze sa VW grupacijom, verujte, to im nije prvi put. Zanimljivo je da su slično uradili pre nego su predstavili aktuelnog “leona”. Tada je napravljen mutant izgled test vozila, sastavljen od delova “leona” i “opel astre”.

auto magazin rs srbija 2017 seat ibiza špijunski snimci seat leon opel astra

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring