Auto magazin

Nova Toyota C-HR: Smelo postaje hrabrije

Nova Toyota C-HR: Smelo postaje hrabrije
06.12.2022.

1

Od svog lansiranja, Toyota C-HR prepoznata je po svom revolucionarnom dizajnu i jedinstvenom identitetu. Sada je Toyota spremna da podeli viziju o tome kako će podići letvicu, unoseći još više uzbuđenja i smelosti u kultni C-SUV

Sajam automobila u Parizu oktobra 2014. bio je prvi nagoveštaj da Toyota priprema  lansiranje potpuno novog tipa automobila C segmenta – upravo tada je svet otkrio „Toyotu C-HR concept“.

Samo nešto više od dve godine kasnije, ovaj koncept će postati stvarnost. Modelom C-HR, Toyota je predstavila automobil koji nije bio spreman na kompromis, i nije imao bojazan da se izdvoji od drugih, baš kao i ljudi koji bi ga vozili.

Toyota C-HR Prologue

Sada, 2022. godine, postavljen je novi izazov: kako Toyotu C-HR unaprediti još više? Na koji način opet podstaknuti divljenje i oduševljenje kod onih koji već poznaju i vole Toyotu C-HR zbog njene smelosti, provokativnosti i zabave koju pruža?

Toyota C-HR Prologue

Sadašnja generacija modela Toyota C-HR rođena je u centru ED², Toyotinom evropskom sedištu za razvoj dizajna, smeštenom u južnoj Francuskoj, odakle u novi život kreće i Toyota C-HR Prologue.

Toyota C-HR Prologue

Zato se ED² našao pred velikim i ambicioznim izazovom – kako nadmašiti ono što je već postignuto.

Nos u stilu „čekića“ sa punim LED farovima je sličan drugim Toyotinim električnim vozilima i hibridima, što pokazuje da je ovo korak napred za dizajnerski jezik japanskog proizvođača automobila.

Toyota C-HR Prologue

Prednji branik ima crne elemente koji okružuju veliki usis, uglavnom prekriven radi bolje aerodinamike. Profil je izvajan sa malim prozorima koji podsećaju na odlazeći C-HR. Trouglasti oblik prema prednjim branicima je nov, dok je više naglaska na zadnjim panelima i C-stubovima.

Točkovi većeg prečnika, kraći prepusti i nagnuto zadnje vetrobransko staklo čine da SUV izgleda sportskije i kompaktnije u odnosu na svog prethodnika.

Toyota C-HR Prologue

Štaviše, Toyotini dizajneri su se odlučili za tretman u tri boje, kombinujući metalno srebrnu nijansu za karoseriju sa “recikliranom” crnom bojom za zadnji deo i „sumporne“ akcente na branicima i zadnjem spojleru.

Očekuje se da će serijska verzija zadržati veći deo spoljašnjeg dizajna koncepta, iako bi neki detalji, kao što su ravne kvake i kamere sa funkcijom retrovizora, mogli da budu zamenjeni u cilju nižih troškova proizvodnje.

Toyota C-HR Prologue

Tojota nije pokazala unutrašnjost, ali tvrdi da je „prostraniji i praktičniji“ nego ranije. Može se pretpostaviti da će novi C-HR imati više tehnologije sa većim ekranima za digitalni kokpit.

Kompanija je potvrdila da će novi C-HR biti dostupan u hibridnim i plug-in hibridnim oblicima. Pretpostavljamo da će SUV biti zasnovan na evoluciji TNGA-C arhitekture koja već stoji u osnovi nešto veće Corolle Cross i novog Priusa.

Toyota C-HR Prologue

Proizvodnja nove Toyote C-HR biće u Turskoj, kao i sadašnja generacija. Baterijski paketi će se sklapati u još neimenovanom objektu u Evropi koristeći uvezene baterijske ćelije.

Toyota C-HR Prologue

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad