Novi BMW Serije 1 ima prednji pogon i liči na X2

Potpuno nova, treća generacija BMW Serije 1, kasno sinoć je predstavljena javnosti. Nosi fabrički kod F40 i prva je “jedinica” u 15 godina dugoj istoriji ovog modela koja ima pogon na prednjim točkovima.

auto-magazin-srbija-bmw-1-seriesOsim drugačijeg koncepta mehanike i prenosa snage, novi BMW Serije 1 nas je iznenadio dizajnom koji je vrlo blizak aktuelnom X2. Zapravo, X2 je SUV varijanta, dok je Serija 1 klasičan hečbek i direktan konkurent Mercedesu A klase i Audiju A3.

auto-magazin-srbija-bmw-1-seriesSuština novog dizajna ali i promene koncepta je povećanje unutrašnjeg prostora. Najviše su profitirali putnici na zadnjim sedištima, sa 19 milimetar više mesta za glavu i 33 milimetra više prostora za kolena.

auto-magazin-srbija-bmw-1-seriesPrtljažnik je takođe dosta veći nego do sada – ima ukupno 380 litara, što je povećanje od 20 litara. Među novitetima koje će Serija 1 dobiti po prvi put su panoramski krov i bežično punjenje telefona.

auto-magazin-srbija-bmw-1-seriesGama dizelaša počinje modelom 116d sa 116 konjskih snaga, a slede ga 118d i 120d xDrive. Benzince će predstavljati 118i i M 135i xDrive.

Ovaj poslednji je redni šestak sa 302 konjske snage. Zahvaljujući launch kontroli i pogonu na sva četiri točka, do stotke stiže za 4,8 sekundi.

auto-magazin-srbija-bmw-1-seriesTime su Audi S3 i Mercedes A35 AMG odmah dobili direktnog konkurenta i na polju sportskih verzija.

Poručivanje nove BMW Serije 1 je već počelo i kod nas. Prve isporuke su planirane za kraj avgusta i početak septembra, a tačne cene ćemo znati početkom jula. Ekipa Auto magazina je tada pozvana na ekskluzivnu test vožnju ovog modela, tako da reportažu sa utiscima iz prve ruke možete da očekujete u letnjem dvobroju.

auto-magazin-srbija-bmw-1-series

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring