Novi BMW Serije 2 Coupé ima zadnji pogon

1

Kada je najavljen novi BMW Serije 2, pomislili smo da će to biti još jedan BMW sa prednjim pogonom, s obzirom da se očekivalo da bude konstruisan na platformi Serije 1, baš kao i Serija 2 Gran Coupe i Serija 2 Active Tourer.

BMW serije 2 Coupe

Međutim, BMW je najavio drugačije planove za dvojku kupe, koja je stekla više nego sjajnu reputaciju zahvaljujući do juče aktuelnoj generaciji. Za dosadašnju dvojku kupe je važilo mišljenje najvećih ljubitelja sportske vožnje da je to auto sa izuzetno izbalansiranom dinamikom vožnje.

BMW serije 2 Coupe

Po svoj prilici, naslednik je još bolji, s obzirom da je mehanika dobrim delom prepakovana sa Serije 4 Coupe. Zapravo, ovo i jeste četvorka, samo smanjena. Jedino što deli sa Serijom 1 i ostalim pripadnicima Serije 2 je unutrašnjost.

BMW serije 2 Coupe

Raspodela mase je idealna, u odnosu od 50:50, sa vrlo niskim težištem. Odmah je predstavljena i visokoperformansna verzija, M240i xDrive Coupe, koju pokreće dobro poznati trolitarski redni šestak sa 374 konjske snage.

BMW serije 2 Coupe

naravno, za one koji žele vrhunske vozne karakteristike kupea ali sa nešto slabijim motorima, rezervisani su četvorocilindarski benzinci i dizelaši, koje takođe dobro poznajemo iz ostalih BMW modela. Na primer, 220i pokreće 2,0 turbo-benzinac sa 245 KS, dok 220d pod haubom ima turbo-dizel od 190 KS.

BMW serije 2 Coupe

U odnosu na prethodnika, novi BMW Serije 2 kupe je nešto duži, i to za 105 milimetara. Od toga, međuosovinsko rastojanje je povećano za 51 milimetar, dok je auto širi 64 milimetra. Niži je za 28 milimetara, uz proširen trag točkova za 54 mm napred i 31 mm nazad.

BMW serije 2 Coupe

U saopštenju za medije se navodi da pozadi ima dva individualna sedišta, što ne znači da neće biti registrovan za pet osoba. U odnosu na prethodnika je povećan i prtljažnik. Ima 20 litara više, pa sada raspolaže sa ukupno 390 litara korisnog prostora.

BMW serije 2 Coupe

Dizajn je takođe specifičan. BMW navodi da je lajtmotiv bila serija 02, odnosno preteča trojke. Imaće mogućnost otključavanja i startovanja preko digitalnog ključa, tradicionalni M Performance paket i mnoge druge elemente koje krase veće BMW modele.

BMW serije 2 Coupe

 

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring