Novi CarPlay premijerno na Porsche i Aston Martin modelima

Još 2022. godine, Apple je najavio da će sledeća generacija CarPlay-a naučiti novi trik. Ne samo da će moći da preuzme vaš multimedijalni ekran osetljiv na dodir, već će moći da preuzme svaki ekran u vašem vozilu.

Sada možemo da vidimo kako će izgledati novi dizajn, uz malu pomoć nekoliko proizvođača sportskih automobila.

Apple je podelio renderinge kako će sistem izgledati na Aston Martinu i Porscheu, da pokaže koliko mogu da budu različiti.

Na primer, na engleskom automobilu preuzima ekran multimedijalnog sistema (kao što se i očekuje), ali i instrument tablu, koja ima elegantne srebrne instrumente sa “britiš rejsing grin” zelenim obodima.

Na Porscheu sistem kontroliše centralni ekran osetljiv na dodir, instrument tablu i ekran za suvozača. Svi imaju Pepito šaru kao dizajnersku podlogu grafike. Iako dizajn nije revolucionaran, oslanja se na neke zanimljive tehnologije.

Porsche Apple CarPlay

Na svom Worldwide Developers Conference-u, Apple je obećao da će novi CarPlay moći da preuzima podatke direktno iz vozila kako bi pokretao stvari poput brzinomera, pokazivača baterije, pokazivača goriva i još mnogo toga.

Cilj je “besprekorno integrisati iPhone iskustvo u vozilo” i omogućiti vozačima pristup svim svojim aplikacijama, kontaktima i drugim detaljima putem infotainment sistema svog vozila, nudeći im takođe mnogo mogućnosti prilagođavanja.

Tehnološka kompanija tvrdi da informacije iz vašeg automobila neće biti skladištene na vašem telefonu i da će interfejs biti ostvaren na “privacy-friendly” način.

 

U stvari, u najnovijem Cayenne-u, korisnici CarPlay-a već mogu da kontrolišu “osnovne funkcije” poput audio sistema, klima uređaja i ambijentalnog osvetljenja.

Porsche Apple CarPlay

Apple ih je svrstao u “wellness režime” pod nazivima Relax, Warm Up i Refresh. To takođe znači da se Siri može koristiti za kontrolu različitih funkcija putem glasovnih komandi.

Nažalost, još nije jasno kada će ovaj potpuno integrisani CarPlay biti uveden u Porsche vozila.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring