Auto magazin

Da li je Chery EQ1 najjeftiniji bogato opremljen auto na struju kod nas?

Da li je Chery EQ1 najjeftiniji bogato opremljen auto na struju kod nas?
12.12.2023.

I sami smo se iznenadili kada smo uživo videli Chery EQ1 na domaćoj premijeri. Ne zbog toga što nas po dimenzijama i delimično izgledom podseća na Toyotu IQ, već zato što će biti jedan od najpovoljnijih potpuno električnih gradskih automobila u Srbiji.

EQ1 nije nikakva kopija postojećeg modela, već novorazvijeni auto ultra-čvrste konstrukcije koji je dug svega 3,2 metra. Verovali ili ne, u kabini ima mesta za četiri osobe. I to se sedi bez problema, i napred i pozadi. Na kratkoj prezentaciji smo čak i vrlo visoke kolege uspeli bez problema da smestimo na zadnje sedište, dok je napred bilo sasvim dovoljno mesta.

Chery EQ1

Naravno, nije to komfor za duga putovanja, čemu ovaj auto nije ni namenjen, ali je po gradu više nego prikladno.

Pri svemu tome, iznenadili smo se izuzetno bogatom opremom. Standard je panoramski krov, ali i električno pokretana sedišta. Čak se i obaranje naslona za pristup zadnjim sedištima u potpunosti obavlja na struju, klikom na dugme. Pritom, presvlake su kožne, što doprinosi luksuznoj atmosferi.

Chery EQ1

Ništa manje važne su tehničke karakteristike. Chery EQ1 ima elektro-motor snage 45 kW (61 KS) i bateriju kapaciteta 29 kWh koja omogućava autonomiju od 267 kilometara. Može da se puni i preko AC i preko DC punjača.

Na brzom je potrebno 50 minuta da se baterija napuni do 80%. AKo auto punite na kućnoj šuko utičnici, od 20% do 80% će biti potrebno nešto manje od četiri sata. Inače, pogon je na zadnjim točkovima.

Chery EQ1

Još uvek nemamo informacije o ceni, s obzirom da bi ona tek trebalo da bude formirana. Sudeći po najavama, Chery EQ1 će biti jedan od najjeftinijih i najbolje opremljenih potpuno električnih gradskih automobila na našem tržištu. Garancija će biti osam godina ili 100.000 kilometara. Očekujemo i da prve veće količine stignu na proleće 2024.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Info Najnovije

Slični tekstovi

1 komentar

  1. MMS auto
    MMS auto January 23, 11:15

    Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako da mali automobili na struju il ne, nemaju šanse pored SUVova koji su u velikom zamahu. Nikakve klimatske promene neće zaustaviti taj trend

    Reply to this comment

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]

Ovo je super uradjen terenac!!! [...]