Auto magazin

Novi Mercedes eSprinter će imati duplo veći domet od aktuelnog

Novi Mercedes eSprinter će imati duplo veći domet od aktuelnog
14.02.2022.

1

Mercedes-Benz je objavio preliminarne detalje o sledećoj generaciji eSprinter-a 2020. godine, a sada je proizvođač automobila objavio slike kombija koji je podvrgnut testiranju po hladnom vremenu u Arjeplogu u Švedskoj.

Iako slike ne otkrivaju mnogo, Mercedes je rekao da su prototipovi bili podvrgnuti raznim testovima kako bi se ispitali „efekti ekstremne hladnoće na rukovanje, ergonomiju, upravljanje toplotom i udobnost u kabini“. Kompanija je takođe pratila performanse pogonskih komponenti, sistema grejanja i softvera, kao i ponašanje pri punjenju i upravljanje punjenjem.

Uprkos temperaturama do -30° (Mercedes nije precizirao da li je to Farenhajt ili Celzijus), kompanija je saopštila da je brzo „postalo jasno da sledeća generacija eSprintera prkosi ledu i snegu, ekstremnim temperaturama i može da se nosi sa najtežim ciklusi testiranja.”

Mercedes eSprinter

Mercedes drži specifikacije u tajnosti, ali je primetno da će sledeća generacija eSprintera biti ponuđena sa tri različita paketa baterija, kao i različitim stilovima karoserije u rasponu od tradicionalnih kombija do varijanti šasije. Kompanija je takođe rekla da će domet kombija biti „više nego duplo“ veći od postojećeg eSprintera, u zavisnosti od konfiguracije.

Redizajnirani eSprinter će krenuti u proizvodnju u Čarlstonu u Južnoj Karolini u drugoj polovini 2023. Mercedes će tada početi da proizvodi model u svojim fabrikama u Dizeldorfu i Ludvigsfeldu.

Osim što je najavio novi eSprinter, Mercedes je rekao da su „uvereni u ekološke i ekonomske prednosti kombija sa električnim pogonom“ i da će biti spremni da budu potpuno električni do kraja decenije. Međutim, to ne znači da će Mercedes-Benz kombiji ići samo na struju, jer je kompanija stavila upozorenje „gde god to uslovi na tržištu dozvoljavaju“.

Imajući to u vidu, od 2025. godine sve nove arhitekture vozila biće isključivo električne. Taj proces je već u toku pošto je kompanija najavila planove za razvoj nove VAN.EA platforme za treću generaciju električnih kombija. U ovom trenutku se malo zna o tome, ali prva vozila zasnovana na VAN.EA arhitekturi biće lansirana sredinom 2020-ih.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]