Novi početak švedskog diva

Upravo otkriven izgled nove linije Saaba "9-3"

Posrnuli švedski proizvođač automobile Saab,  obnovio je početkom decembra proizvodnju automobila. Novi vlasnik, konzoricijum “Nevs”, koji je posle bankrota preuzeo veći deo švedske kompanije, još pre tri meseca je počeo s proizvodnjom predprodukcijskih vozila, a od nedavno u pogonima u Trolhatanu u zapadnoj Švedskoj, izrađuju se automobili namenjeni tržištu.

Saab 9-3 2014 2

“U početku će proizvodnja biti mala, treba čekati da se uspešno vratimo na tržište”, kaže vlasnik. Izrađivaće se redizajnirana verzija modela “9-3”, koji je proizvođen do bankrota 2011. godine. Masovniju  proizvodnju će, nada se vlasnik, raditi za kinesko tržište odakle imaju porudžbine.

Saab 9-3 2014 3

Sada daleke 2006. godine Saab je zabeležio svoj vrhunac, prodavši 133 000 automobila. Ali, samo dve godine kasnije, brojka je pala na 93 000, a 2009. na svega 27 000. “Ne želimo da dajemo velike prognoze. Mi smo u ovaj posao ušli tek u avgustu! Skromno krećemo s malim brojkama, koje ćemo povećavati u zavisnosti od potražnje na tržištu.”, izjavio je menadžer za odnose s javnošću Nevsa Mikael Oestlund.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring