Auto magazin

“Reno tvingo” napunio 20 godina

“Reno tvingo” napunio 20 godina
03.12.2013.
Renault Twingo

Sada već davne 1989. godine, Reno je zatražio od direktora razvoja Iv Dubrea da osmisli mali auto koji će biti praktičan, ekonomičan i udoban, ali da ne bude direktan konkurent svom većem bratu koji je u to vreme takođe bio u planu - "reno kliju"

Bilo je potrebo četiri godine da se dođe do prave formule za auto kji će biti istovremeno jeftin ali i avangardan, taman toliko da se dopadne mladima, ali i starijima. Inženjeri ga nisu zamišljali kao naslednika legendarne “četvorke”, već kao auto koji će biti poslednja reč tehnike i modernog načina raspolaganja prostorom.

“Tvingo” je tako dobio jednozapreminsku karoseriju, pomičnu zadnju klupu koja je omogućavala izuzetno veliki prostor za noge putnika pozadi, a po potrebi i veliki prtljažnik. Imao je samo jednu verziju i motor zapremine 1,2 litra sa 55 konjske snage, poznat još iz “renoa 5”. U početku je imao samo četiri boje karoserije i specifične zelene dugmiće na originalno dizajniranoj komandnoj tabli, po kojoj je i dan danas ostao neprevaziđen. Jedine dve opcije su bile klima uređaj i meki pokretni krov.

Ime “tvingo” je dobio kao mešavinu naziva plesnih igara – tvist, sving i tango. One su najbolje opisivale njegov karakter, a od milošte su ga nazvali i “žaba iz Bilankura”, inače mesta gde se nalazi Renoova fabrika.

Već 1994. dobija robotizovan manuelni menjač bez kvačila, a dve godine kasnije potpuno automatski menjač sa tri brzine. Tada je pojačan i motor na 60 “konja”, a počela je i prodaja ograničene serije “tvingo beneton”.

Prva restilizacija je usledila 1998. godine kada su bitno izmenjeni estetski detalji ali i mehaničke komponente. Specijalna “inicijale” varijanta sa potpuno kožnim enterijerom se pojavila godinu dana kasnije, a 2000. dobija i novi motor zapremine 1,2 litra sa 16 ventila i 75 KS, koji je do danas ostao u proizvodnji.

Jedan francuski avanturista je 1994. godine sa “tvimgom” prešao ukupno 240.000 kilometara po surovim predelima Australije kako bi pokazao da to nije samo mali gradski auto već i vrlo izdržljiv automobil. Nakon završene avanture, obojio ga je jedan aboridžinski umetnik.

Poslednji “reno tvingo” prve generacije sišao je sa proizvodnih traka 28. juna 2007. godine i imao je redni broj 2.075.300. Upravo toliko ih je proizvedeno za 14 godina, što je izuzetno dug životni vek za jedan model u auto-industriji.

Ipak, tu nije kraj. Proizvodnja je nastavljena u Kolumbiji, sve do prošle godne. U toj zemlji je sklopljeno još sto hiljada primeraka “tvinga 1”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]