“Reno tvingo” napunio 20 godina

Sada već davne 1989. godine, Reno je zatražio od direktora razvoja Iv Dubrea da osmisli mali auto koji će biti praktičan, ekonomičan i udoban, ali da ne bude direktan konkurent svom većem bratu koji je u to vreme takođe bio u planu - "reno kliju"

Bilo je potrebo četiri godine da se dođe do prave formule za auto kji će biti istovremeno jeftin ali i avangardan, taman toliko da se dopadne mladima, ali i starijima. Inženjeri ga nisu zamišljali kao naslednika legendarne “četvorke”, već kao auto koji će biti poslednja reč tehnike i modernog načina raspolaganja prostorom.

“Tvingo” je tako dobio jednozapreminsku karoseriju, pomičnu zadnju klupu koja je omogućavala izuzetno veliki prostor za noge putnika pozadi, a po potrebi i veliki prtljažnik. Imao je samo jednu verziju i motor zapremine 1,2 litra sa 55 konjske snage, poznat još iz “renoa 5”. U početku je imao samo četiri boje karoserije i specifične zelene dugmiće na originalno dizajniranoj komandnoj tabli, po kojoj je i dan danas ostao neprevaziđen. Jedine dve opcije su bile klima uređaj i meki pokretni krov.

Ime “tvingo” je dobio kao mešavinu naziva plesnih igara – tvist, sving i tango. One su najbolje opisivale njegov karakter, a od milošte su ga nazvali i “žaba iz Bilankura”, inače mesta gde se nalazi Renoova fabrika.

Već 1994. dobija robotizovan manuelni menjač bez kvačila, a dve godine kasnije potpuno automatski menjač sa tri brzine. Tada je pojačan i motor na 60 “konja”, a počela je i prodaja ograničene serije “tvingo beneton”.

Prva restilizacija je usledila 1998. godine kada su bitno izmenjeni estetski detalji ali i mehaničke komponente. Specijalna “inicijale” varijanta sa potpuno kožnim enterijerom se pojavila godinu dana kasnije, a 2000. dobija i novi motor zapremine 1,2 litra sa 16 ventila i 75 KS, koji je do danas ostao u proizvodnji.

Jedan francuski avanturista je 1994. godine sa “tvimgom” prešao ukupno 240.000 kilometara po surovim predelima Australije kako bi pokazao da to nije samo mali gradski auto već i vrlo izdržljiv automobil. Nakon završene avanture, obojio ga je jedan aboridžinski umetnik.

Poslednji “reno tvingo” prve generacije sišao je sa proizvodnih traka 28. juna 2007. godine i imao je redni broj 2.075.300. Upravo toliko ih je proizvedeno za 14 godina, što je izuzetno dug životni vek za jedan model u auto-industriji.

Ipak, tu nije kraj. Proizvodnja je nastavljena u Kolumbiji, sve do prošle godne. U toj zemlji je sklopljeno još sto hiljada primeraka “tvinga 1”.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring