Objavljene specifikacije evropske Honde HR-V

Na oktobarskom Salonu automobila u Parizu premijerno je u Evropi prikazan prototip "honde HR-V". Sada su objavljene zvanične specifikacije ovog modela čija prodaja u Evropi uskoro počinje.

Na oktobarskom Salonu automobila u Parizu premijerno je u Evropi prikazan prototip “honde HR-V”. Sada su objavljene zvanične specifikacije ovog modela čija prodaja u Evropi uskoro počinje.

auto magazin honda hr-v europe 7

Ako malobolje pogledate fotografije koncept automobila i verzije koju vam sada predstavljamo, doći ćete do zaključka da je serijski model praktično identičan prototipu, što nas je prilično obradovalo.

auto magazin honda hr-v europe 6

“Honda HR-V” će se, za početak, u Evropi nuditi sa dva motora, jednim benzincem i jednim dizelašem. Benzinac je zapremine 1,5 litara sa 130 “konja”, dok će se dizelaš zapremine 1,6 litara isporučivati u varijanti od 120 KS. Manuelni šestostepeni menjač je standard, a benzinac će moći da se poruči i sa CVT menjačem.

auto magazin honda hr-v europe 4

Kao i ostale “honde”, kompaktni krosover će imati “magična” zadnja sedišta koja su projektovana tako da se donji deo podiže na gore i sklapa tako da mogu da se prevezu i vrlo visoki predmeti bez obaranja. Zapremina prtljažnika je 453 litre a ako se obore, tovarni prostor se povećava na čak 1026 litara.

auto magazin honda hr-v europe 8

Multimedijalni uređaj će imati dve varijante displeja, dijagonale pet i sedam inča, u zavisnosti od nivoa opreme. U oba slučaja će imati Android operativni sistem u verziji 4.0.4, dok će navigacioni softver biti kompanije Garmin i moći će da se preuzme sa Hondinog centra za aplikacije.

auto magazin honda hr-v europe 2

U zavisnosti od opreme, “honda HR-V” će biti opremljena sistemima za automatsko kočenje, upozorenje za opasnost od sudara, napuštanja saobraćajne trake, prepoznavanje saobraćanih znakova, automatskim dugim svetlima…

auto magazin honda hr-v europe 9

Početak prodaje je zakazan već za leto.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring