Auto magazin

Obožavalac napravio sopstveni Alfa Romeo simulator

Obožavalac napravio sopstveni Alfa Romeo simulator
28.11.2022.

1

Automobilske igrice imaju ultra-realističnu grafiku, ali je i dalje prilično teško stvoriti osećaj sedenja u pravom automobilu. Jedan ljubitelj automobila iz Poljske pronašao je rešenje za ovaj problem tako što je napravio „uradi sam“ simulator vožnje koristeći originalne unutrašnje delove iz modela Alfa Romeo.

Adrijano, koji u stvarnom životu vozi Alfa Romeo 147, objasnio je kako je došao na ovu ideju. On je veliki obožavalac unutrašnjosti Alfa Romea Brere sa nagnutom centralnom konzolom i želeo je da bude u mogućnosti da „vozi različite automobile bez ograničenja“ na bezbedan način iz udobnosti sopstvenog doma. Projekat je započeo skromnim Logitech G29 volanom i nastavio se sa dosta auto delova, polako ostvarujući viziju vlasnika.

alfa romeo simulator vožnje

Dobijeni simulator vožnje je više nego zanimljiv. Kokpit dolazi od Alfa Romea 159 / Brera, uključujući veliki deo komandne table zajedno sa instrument tablom, ventilacionim otvorima i čitavom centralnom konzolom. Instrumenti i ostale kontrole su osvetljeni, sa odgovarajućim narandžastim pozadinskim osvetljenjem, uključujući i aluminijumske pedale.

Pošto komandna tabla i svi njeni elementi nisu bili dovoljni, Adriano je kupio pravo vozačko sedište i montirao ga na šine. Volan potiče od modela Alfa Romeo Giulia, sa nekim modifikacijama kako bi bio kompatibilan sa svojom novom ulogom.

alfa romeo simulator vožnje

Kao što se vidi na snimcima, pedale, volan i ručica menjača su potpuno funkcionalni u igri. Baš kao i Logitech G29 koji je bio početna tačka, čitavo podešavanje je kompatibilno i sa računarom i sa Plejstejšnom. Adrianov sledeći cilj je da cajgeri prate one u igrici, iako će to biti moguće samo u PC igrama.

I sami možete pratiti proces poboljšanja ovog simulatora vožnje napravljenog kod kuće na Adrianovom namenskom profilu na Instagramu pod nazivom @simalfaproject_sneik23.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad