Auto magazin

Obožavalac napravio sopstveni Alfa Romeo simulator

Obožavalac napravio sopstveni Alfa Romeo simulator
28.11.2022.

1

Automobilske igrice imaju ultra-realističnu grafiku, ali je i dalje prilično teško stvoriti osećaj sedenja u pravom automobilu. Jedan ljubitelj automobila iz Poljske pronašao je rešenje za ovaj problem tako što je napravio „uradi sam“ simulator vožnje koristeći originalne unutrašnje delove iz modela Alfa Romeo.

Adrijano, koji u stvarnom životu vozi Alfa Romeo 147, objasnio je kako je došao na ovu ideju. On je veliki obožavalac unutrašnjosti Alfa Romea Brere sa nagnutom centralnom konzolom i želeo je da bude u mogućnosti da „vozi različite automobile bez ograničenja“ na bezbedan način iz udobnosti sopstvenog doma. Projekat je započeo skromnim Logitech G29 volanom i nastavio se sa dosta auto delova, polako ostvarujući viziju vlasnika.

alfa romeo simulator vožnje

Dobijeni simulator vožnje je više nego zanimljiv. Kokpit dolazi od Alfa Romea 159 / Brera, uključujući veliki deo komandne table zajedno sa instrument tablom, ventilacionim otvorima i čitavom centralnom konzolom. Instrumenti i ostale kontrole su osvetljeni, sa odgovarajućim narandžastim pozadinskim osvetljenjem, uključujući i aluminijumske pedale.

Pošto komandna tabla i svi njeni elementi nisu bili dovoljni, Adriano je kupio pravo vozačko sedište i montirao ga na šine. Volan potiče od modela Alfa Romeo Giulia, sa nekim modifikacijama kako bi bio kompatibilan sa svojom novom ulogom.

alfa romeo simulator vožnje

Kao što se vidi na snimcima, pedale, volan i ručica menjača su potpuno funkcionalni u igri. Baš kao i Logitech G29 koji je bio početna tačka, čitavo podešavanje je kompatibilno i sa računarom i sa Plejstejšnom. Adrianov sledeći cilj je da cajgeri prate one u igrici, iako će to biti moguće samo u PC igrama.

I sami možete pratiti proces poboljšanja ovog simulatora vožnje napravljenog kod kuće na Adrianovom namenskom profilu na Instagramu pod nazivom @simalfaproject_sneik23.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Lifestyle Najnovije

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Odličan auto, odličan. Za te pare teško da se u toj klasi može naći bolji. [...]

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]