Auto magazin

Odlazak u legendu – Mitsubishi Lancer Evolution

Odlazak u legendu – Mitsubishi Lancer Evolution
31.08.2014.
Sve što je lepo ima kraj

Prema nezvaničnim informacijama, Micubiši je pripremio poslednju verziju "lansera evo", nakon čega će proizvodnja ovog fantastičnog automobila zauvek prestati

Prema nezvaničnim informacijama, Micubiši je pripremio poslednju verziju “lansera evo”, nakon čega će proizvodnja ovog fantastičnog automobila zauvek prestati, prenosi Auto Bild.

Plan je da sa proizvodnih traka siđe još dve do dve i po hiljade primeraka koji će biti napravljeni u narednih šest meseci. Za američko tržište je pripremljen “spešl ekšn model” (Special Action Model) koji će imati više snage od standardnog “evo” modela, koji inače raspolaže sa 295 “konja” i 406 Nm maksimalnog obrtnog momenta koje isporučuje četvorocilindrični dvolitarski turbo-benzinac.

Pretpostavlja se da će kao standard imati specijalno dorađenu varijantu pogona na sva četiri točka (Super All-Wheel Control system) kao i šestostepeni robotizovani manuelni menjač sa dve lamele.

Što se tiče motora, manje-više biće to prepakovana “FQ-440 MR” verzija, inače namenjena američkom tržištu koja isporučuje impresivnih 446 “konja”. Ima Alkon kočnice, nešto niže ogibljenje, Ajbah spiralne opruge, BBS “osamnaestice” i bi-ksenonske farove. Tu su još Rekaro kožna sedišta, snimač podataka vožnje i Rokford Fosgejt ozvučenje.

Ne treba se previše nadati da će ovaj auto jednog dana dobiti svog naslednika, s obzirom da je Micubiši objavio da će ovo biti poslednji “lanser evo”.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čudno da nisu predvideli dizel motor. Da li to znači da auto industrija se [...]

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]