Auto magazin

Odmah posle novog Renaulta Clio, stiže i novi Captur

Odmah posle novog Renaulta Clio, stiže i novi Captur
08.07.2019.

Nekako je bilo potpuno logično da posle hečbeka B segmenta, modela Clio, Renault predstavi i njegovu krosover verziju – Captur.

Konstruisan je na zajedničkoj CMF-B mehaničkoj platformi. Iako je Clio 4 čak za nijansu kraći od Clija 4, novi Captur je duži za 110 milimetara u odnosu na prethodnika.

auto-magazin-srbija-2020-renault-capturTo je bilo neophodno kako bi se povećao prostor na zadnjim sedištima za 17 milimetara u predelu kolena. POvećan je i prtljažnik i to za 81 litar, na ukupno 536 litara.

S obzirom da je nova mehanička platforma u samom startu zamišljena tako da elektrofikacija automobila bude lako odrađena, Captur će, kao i Clio, dobiti Plyg-In hibridni sistem od 2020. godine.

auto-magazin-srbija-2020-renault-capturSamo na baterije, moći će da pređe oko 45 kilometara, posle čega se ponaša kao klasičan hibrid. Pokretaće ga, kao i Clio, 1,6 atmosferski benzinac u kombinaciji sa dva elektro-motora i baterija kapaciteta 9,8 kWh.

Standardne verzije će takođe deliti motore sa Clijom. Gama počinje novim 1,0 trocilindarskim turbo-benzincem od 100 konjskih snaga. Veći 1,3 turbo dostupan će biti u verziji sa 130 i 155 konja.

auto-magazin-srbija-2020-renault-capturNaravno, tu je i čuveni 1,5 dizelaš sa 95 i 115 konjskih snaga. Kao i u slučaju prethodnika, novi Renault Captur neće imati pogon na sva četiri točka.

S obzirom da je globalni auto, proizvodiće se, između ostalog, i u Kini.

auto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-capturauto-magazin-srbija-2020-renault-captur

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Frapantno je koliko vozača ne zna paralelno parkiranje. I to u beogradu gde bez takvog [...]

Moćan, obrazovan čovek, moćna kompanija. RIP. [...]

Da li stvarno ima potrebe od ovog rešenja? Deluje pmalo distopično. Kako će raditi kod [...]

Ovo mi je nekako dizajnerski promasaj. Auto izgleda jeftino zbog svih ovih dodataka [...]

Ovo su veoma napredna rešenja i oduzimaju dah. Ali treba malo paziti i na bezbednost [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad