Opel Corsa OPC

Opel je zvanično predstavio najsportskiju verziju nove "korse" - "OPC" (Opel Performance Center). Osim atraktivnog izgleda, najbitnija karakteristika ovog modela su sjajne performanse i ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h koje iznosi svega 6,8 sekundi

Opel je zvanično predstavio najsportskiju verziju nove “korse” – “OPC” (Opel Performance Center). Osim atraktivnog izgleda, najbitnija karakteristika ovog modela su sjajne performanse i ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h koje iznosi svega 6,8 sekundi.

auto magazin opel corsa opc 4

U odnosu na standardnu “korsu” “OPC” se mnogo razlikuje i to u svakom pogledu. Od mnogobrojnih spojlera, opcionih felni prečnika 18 inča pa sve do sportskih Rekaro sedišta u kabini.

auto magazin opel corsa opc 5

Standardne felne su prečnika 17 inča, dok su kočnice povećane tako da prečnik prednjih diskova iznosi 308 milimetara. Za izduvni sistem se pobrinuo čuveni Remus.

auto magazin opel corsa opc 3

“Opel korsu OPC” pokreće turbo-benzinac zapremine 1,6 litara sa 207 konjskih snaga. Isporučuje 280 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača.

auto magazin opel corsa opc 6

Ubrzanje do “stotke” je, kao što smo već rekli, 6,8 sekundi a maksimalna brzina najbrže “korse” je 230 km/h. Uprkos velikoj snazi i sjajnim performansama, “korsa OPC” je zadržala prilično nisku potrošnju od prosečnih 7,5 l/100 km.

auto magazin opel corsa opc 2

Osim opcionalnih “osamnaestica”, moguće je poručiti i samoblokirajući diferencijal, kao i specijalne komponente ogibljenja sa tvrđim amortizerima i oprugama koje auto čine još stabilnijim u krivinama. Takođe, na raspolaganju je i poseban set Brembo kočnica sa diskovima prečnika 330 milimetara.

auto magazin opel corsa opc

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring