Auto magazin

Opel Corsa OPC

Opel Corsa OPC
13.02.2015.
Od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi

Opel je zvanično predstavio najsportskiju verziju nove "korse" - "OPC" (Opel Performance Center). Osim atraktivnog izgleda, najbitnija karakteristika ovog modela su sjajne performanse i ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h koje iznosi svega 6,8 sekundi

Opel je zvanično predstavio najsportskiju verziju nove “korse” – “OPC” (Opel Performance Center). Osim atraktivnog izgleda, najbitnija karakteristika ovog modela su sjajne performanse i ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h koje iznosi svega 6,8 sekundi.

auto magazin opel corsa opc 4

U odnosu na standardnu “korsu” “OPC” se mnogo razlikuje i to u svakom pogledu. Od mnogobrojnih spojlera, opcionih felni prečnika 18 inča pa sve do sportskih Rekaro sedišta u kabini.

auto magazin opel corsa opc 5

Standardne felne su prečnika 17 inča, dok su kočnice povećane tako da prečnik prednjih diskova iznosi 308 milimetara. Za izduvni sistem se pobrinuo čuveni Remus.

auto magazin opel corsa opc 3

“Opel korsu OPC” pokreće turbo-benzinac zapremine 1,6 litara sa 207 konjskih snaga. Isporučuje 280 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji se prenosi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača.

auto magazin opel corsa opc 6

Ubrzanje do “stotke” je, kao što smo već rekli, 6,8 sekundi a maksimalna brzina najbrže “korse” je 230 km/h. Uprkos velikoj snazi i sjajnim performansama, “korsa OPC” je zadržala prilično nisku potrošnju od prosečnih 7,5 l/100 km.

auto magazin opel corsa opc 2

Osim opcionalnih “osamnaestica”, moguće je poručiti i samoblokirajući diferencijal, kao i specijalne komponente ogibljenja sa tvrđim amortizerima i oprugama koje auto čine još stabilnijim u krivinama. Takođe, na raspolaganju je i poseban set Brembo kočnica sa diskovima prečnika 330 milimetara.

auto magazin opel corsa opc

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Na šta liči Volvo! Kao da je kineski auto, a ne jedan od stubova skandinavoskog [...]

Škodina maska [...]

Kvalitetan auto, ali nije po ukusu evropljana. Biće zanimiljivo videti da li će postići uspeh [...]

Performanse, luksuz, motor i dopusnka oprema su Mercedes. Izlged nije. Na šta liči prednja maska [...]

Škoda se pokazala kao veoma kvalitetna kompanija i možda je prevazišala matičnu folksvagen grupu. Novi [...]

Ne može se reći da je Jugo bio dobar automobil, ali nije bio ni loš. [...]