Opel Corsavan predstavljena u Briselu

Sajam automobila u Briselu je najvažnija prodajna izložba putničkih i komercijalnih vozila u Belgiji. Opel je iskoristio ovu manifestaciju da na novinarskom danu prikaže terenu varijantu nove "korse"

Sajam automobila u Briselu je najvažnija prodajna izložba putničkih i komercijalnih vozila u Belgiji. Opel je iskoristio ovu manifestaciju da na novinarskom danu prikaže terenu varijantu nove “korse”.

“Korsaven” Corsavan) je već tradicionalni naziv koje nose teretne “korse”. Tako je i sa “korsom E”. Ovakvi automobili su postali nezamenljivi deo flote mnogih kompanija koje imaju potrebu da razvoze svoje proizvode pre svega po gradu.

auto magazin opel corsa van 5

Kao i do sada, “korsaven” je bazirana na “korsi” sa troja vrata. U odnosu na prethodnika, maksimalna nosivost je povećana za 21 kiilogram, na ukupno 571 kilograma. Pod tovarnog prostora je potpuno ravan a ukupna zapremina je 920 litara.

Patos tovarnog prostora je inače metalni, a uz doplatu se dobija gumena prostirka. Tu su i nezaobilazne kukice za pričvršćivanje tereta, kao i čelični štitnik koji razdvaja putnički od tovarnog prostora.

auto magazin opel corsa van 4

Od motora je dostupan 1,4 benzinac i 1,3 dizelaš koji obezbeđuje veliki obrtni moment od 190 Nm i nisku emisiju izduvnih gasova koja ispunjava Euro 6 norme. Prosečna potrošnja je svega 3,3 l/100 km.

Dodatno se može poručiti i “intelilink” multimedijalni uređaj preko koga se može upravljati pametnim telefonom ali i sjajni sistemi kao što su prednja kamera koja čita saobraćajne znakove sa ograničenjima brzine, sistem za upozorenje pri napuptanju saobraćajne trake, upozorenje od opasnosti od sudara sa automatskim kočenjem i mnogo drugi komadi korisne opreme.

auto magazin opel corsa van 2

Očekujemo da se “korsaven” uskoro pojavi i na našem tržištu, s obzirom da su prvi primerci već najavljeni za isporuku kupcima početkom proleća.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring