Auto magazin

Opel Corsavan predstavljena u Briselu

Opel Corsavan predstavljena u Briselu
15.01.2015.
Gradski potrčko

Sajam automobila u Briselu je najvažnija prodajna izložba putničkih i komercijalnih vozila u Belgiji. Opel je iskoristio ovu manifestaciju da na novinarskom danu prikaže terenu varijantu nove "korse"

Sajam automobila u Briselu je najvažnija prodajna izložba putničkih i komercijalnih vozila u Belgiji. Opel je iskoristio ovu manifestaciju da na novinarskom danu prikaže terenu varijantu nove “korse”.

“Korsaven” Corsavan) je već tradicionalni naziv koje nose teretne “korse”. Tako je i sa “korsom E”. Ovakvi automobili su postali nezamenljivi deo flote mnogih kompanija koje imaju potrebu da razvoze svoje proizvode pre svega po gradu.

auto magazin opel corsa van 5

Kao i do sada, “korsaven” je bazirana na “korsi” sa troja vrata. U odnosu na prethodnika, maksimalna nosivost je povećana za 21 kiilogram, na ukupno 571 kilograma. Pod tovarnog prostora je potpuno ravan a ukupna zapremina je 920 litara.

Patos tovarnog prostora je inače metalni, a uz doplatu se dobija gumena prostirka. Tu su i nezaobilazne kukice za pričvršćivanje tereta, kao i čelični štitnik koji razdvaja putnički od tovarnog prostora.

auto magazin opel corsa van 4

Od motora je dostupan 1,4 benzinac i 1,3 dizelaš koji obezbeđuje veliki obrtni moment od 190 Nm i nisku emisiju izduvnih gasova koja ispunjava Euro 6 norme. Prosečna potrošnja je svega 3,3 l/100 km.

Dodatno se može poručiti i “intelilink” multimedijalni uređaj preko koga se može upravljati pametnim telefonom ali i sjajni sistemi kao što su prednja kamera koja čita saobraćajne znakove sa ograničenjima brzine, sistem za upozorenje pri napuptanju saobraćajne trake, upozorenje od opasnosti od sudara sa automatskim kočenjem i mnogo drugi komadi korisne opreme.

auto magazin opel corsa van 2

Očekujemo da se “korsaven” uskoro pojavi i na našem tržištu, s obzirom da su prvi primerci već najavljeni za isporuku kupcima početkom proleća.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad