Auto magazin

Opel Grandland X treći SUV u gami

Opel Grandland X treći SUV u gami
19.04.2017.
Drugo dete iz novog braka

Treći model u gami krosovera Opela postao je i najveći. Opel Grandland X pruža praktičnost MPV-ja i prohodnost SUV-a, doduše bez 4x4 pogona

Opel je danas premijerno predstavio svoj treći SUV model u gami – “grendlend X” (Opel Grandland X). Ovaj auto, zajedno sa modelom “kroslend X”, je zapravo dokaz da se odavno planirala kupovina Opela od strane PSA grupacije.

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

Baš kao što je manji “kroslend X” konstruisan na mehaničkoj platformi “pežoa 2008”, tako je “grendlend X” konstruisan na osnovi “pežoa 3008”. Time će Opel, zajedno uz “moku X”, imati ukupno tri SUV modela u svom portfoliju.

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x-7

Veličina novih krosovera može lako da zbuni, pa je vrlo teško odrediti koji auto kojoj klasi pripada. Ipak, uzvesno je da je novi “grendlend X” za dvadeset centimetara duži u odnosu na “moku X” i “kroslend X”, u odnosu na koje ima i nešto duže međuosovinsko rastojanje (2675 mm).

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

Bez obzira na mehaničku platformu pozajmljenu sa “pežoa”, “grendlend X”, baš kao i “kroslend X” ima više nego jedinstven dizajn, sa svim vizuelnim elementima koji odlikuju najnovije modele u Opel gami.

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

Prepoznatljiv je i autentičan ne samo spolja, već i iznutra, sa estetikom koja je preuzeta iz nove “astre” i “insignije”. Na spisku opreme je sve što se podrazumeva kao standard u današnjem poimanju bezbednosti, kao što su adaptivni tempomat, automatsko kočenje, snimanje saobraćajnih znakova…

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

LED glavna svetla u farovima se podrazumevaju, baš kao i mnogi elementi udobnosti poput grejača volana, grejača prednjih i zadnjih sedišta i bežičnog punjenja telefona.

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

Opel na neki način ovim modelom polako potiskuje “zafiru”, čije mesto će “grendlend X” u nekom trenutku popuniti. To dokazuje i veliki prtljažnik zapremine 514 litara, ali bez mogućnosti za trećim redom sedišta.

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

O motorizaciji se za sada ništa ne zna. Pretpostavljamo da će to biti kombinacija Opelovih i motora PSA grupacije, a jedino što donekle kvari utisak je to da “grendlend X”, baš kao i manji “kroslend X”, neće imati pogon na sva četiri točka.

auto-magazin-srbija-opel-grandland-x

Tako će “moka X” ostati jedina u gami Opelovih krosovera sa 4×4 pogonom, zajedno uz “insigniju kantri turer”, koju uskoro očekujemo i na našem tržištu, a koja će, kao i njena prethodnica, biti u ponudi sa pogonom na sva četiri točka.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Lep auto.. Kupicu ga [...]

Na zallost,vas komentar je previse u crno-belom maniru. Globalno zagrevanje i energetska efikasnost su,na zalost,i [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad