Opel Insignia GSi premijerno predstavljena u Briselu

1

Redizajnirana Opel Insignia je uz Astru poslednji “opel” konstruisan na General Motors mehaničkoj platformi. Redizajnirana verzija ima svoju svetsku premijeru na Salonu automobila u Briselu koji se održava od 9. do 19. januara.

Pored Grand Sport limuzine i Sports Tourer karavana, posetioci će na Salonu u Briselu po prvi put moći da vide i GSi verziju sa novim dvolitarskim turbo benzinskim agregatom sa devetostepenim automatskim menjačemkoji  razvija 169 kW (230 KS).

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiErgonomski sertifikovana AGR sedišta sa mnogim funkcijama komfora su sada dostupna u raznim presvlakama od tkanine, kože ali i Alkantare.

Tu su i najmoderniji sistemi bezbednosti i asistencije, a pre svega nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla. Sada imaju ukupno 168 LED elemenata – 84 po jednom svetlu!

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiU AWD modu (pogon na sva četiri točka), dva kvačila menjaju konvencionalni zadnji diferencijal i pružaju optimalan transfer između točkova u svakoj situaciji prilikom vožnje. Sa ovom tehnologijom, nova Opel Insignia GSi je agilnija u krivinama, sa boljim prijanjanjem.

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiSa svojim elektro-hidrauličnim kočionim sistemom, Insignia je već danas platforma za tehnologiju koja će biti neophodna za autonomnu vožnju u budućnosti. Integrisani „eBoost” sistem je komponenta za „kočenje putem žice” (Brake by Wire) koji izostavlja potrebu za zasebnim ABS/ESP modulima, vakumskim pumpama itd. Kako elektromotor stvara vakum umesto agregata, potrošnja goriva je još manja. Pritisak se stvara brže i osećaj prilikom kočenja je bolji. Takođe, kada se aktivira ABS, „eBoost” funkcioniše dosta tiše nego kod konvencionalnih sistema kočenja.

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiInsignia GSi već u standardnoj opremi ima mehatronski FlexRide sistem ogibljenja, koji podešava amortizere i upravljanje u deliću sekunde. Pored toga, FlexRide menja karakteristike pedale gasa kao i trenutke promene brzina devetostepenog automatika. Vozač može da bira između nekoliko modova vožnje: „Standard”, „Tour”, „Sport” i ekskluzivno za GSi – „Competition”.

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiDok je prethodnik imao benzinske i dizel agregate iz tri različite porodice motora, svi trocilindarski i četvorocilindarski motori sada pripadaju jedinstvenoj novoj generaciji. 1,4-litarski benzinski agregat sa 107 kW (145 KS) i 1,5-litarski dizel sa 90 kW (122 KS) čine osnovu ponude.

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiIznad njih u gami Insignije dolaze dvolitarski četvorocilindarski dizel (koji će biti uveden kasnije ove godine) i dvolitarski benzinski agregat sa 147 kW (200 KS) – odnosno 169 kW (230 KS) kod GSi verzije. Dvolitarske benzinske jedinice su takođe prvi Opelovi agregati koji dolaze sa sistemom deaktivacije cilindara. Ukoliko vozaču nije potrebna sva snaga, ovaj sistem će deaktivirati dva cilindra i značajno smanjiti potrošnju goriva.

Auto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiAuto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiAuto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiAuto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiAuto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSiAuto-magazin-Srbija-2020-Opel-Insignia-GSi

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring