Auto magazin

Opel Mokka X donosi novi izgled

Opel Mokka X donosi novi izgled
05.02.2016.
Premijera za manje od mesec dana

Opel Mokka X je zapravo redizajn popularnog krosovera, koji donosi ne samo novi izgled već i novitete u pogledu mehanike

“Opel moka” je u samom vrhu po popularnosti u SUV segmentu u Evropi. Zato nimalo nije bio lak zadatak dizajnera i konstruktora da redizajn učine još boljim i atraktivnijim.

Obično se dešava da restilizacija automobila bude lošija od prvobitne verzije, međutim, ovo je jedan od retkih slučajeva da osvežen model izgleda bolje.

auto magazin srbija opel mokka x

“Moka” je dobila oznaku “X” u svom imenu, tako da odmah bude jasno da je reč o redizajnu. Novi izgled prednjeg dela je pravo osveženje a farovi su dobili punu LED tehnologiju koja obuhvata ne samo dnevna već i glavna svetla.

Doterana je i unutrašnjost, tako da je komandna tabla sada dosta slična onoj u novoj “opel astri”. Na centralnoj poziciji sada su displeji dijagonale sedam ili osam inča, koji su svojom multifunkcionalnošću zamenili mnoštvo tastera.

auto magazin srbija opel mokka x

Pod haubom se sada nalazi novi 1,4 litarski turbo-benzinac, takođe iz “astre”. Raspolaže sa 152 konjske snage a uz njega se može poručiti i šestostepni automatik. Snaga se prenosi na sva četiri točka.

Tihi dizelaš zapremine 1,6 litara je moguće naručiti u verzijama sa 110 i 136 “konja”.

auto magazin srbija opel mokka x

Novina je poslednja generacija “Opel Eye” prednje kamere sa većom rezolucijom i boljim procesorom slike. Njena uloga je višestruka, a pre svega da bude pomoć vozaču u vožnji.

Ona “čita” saobraćajne znakove o ograničenju brzine, automatski aktivira duga svetla po potrebi, ali i upozorava vozača o mogućem sudaru, napuštanju saobraćajne trake, istovremeno pružajući asistenciju sistemu za automatsko kočenje.

Prvo javno pojavljivanje nove “opel moke X” očekuje se za nešto manje od mesec dana na Salonu automobila u Ženevi. Početak prodaje je zakazan za jesen.

auto magazin srbija opel mokka x

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Odličan auto, odličan. Za te pare teško da se u toj klasi može naći bolji. [...]

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]