Auto magazin

Opel predstavio novi Blitz

Opel predstavio novi Blitz
29.06.2023.
Redizajniran legendarni amblem

Opel je krajem juna otkrio svoj novi,  kultni amblem, opštepoznat i kao Blitz, koji će se pojaviti na svim budućim vozilima već od 2024. godine. Redizajnirani logotip će nastaviti da čini centralni element Opel Compassa, jedne od glavnih karakteristika filozofije dizajna proizvođača automobila iz Riselshajma, dok istovremeno nastavlja da ponosno predstavlja brend Opel Vizor. Munja – ili Blitz na nemačkom – usko je povezana sa strujom i idealan je amblem koji simbolizuje Opelov pristup eri elektromobilnosti.

Nemački proizvođač automobila postepeno će uvoditi novi Blitz u svoje proizvode u narednim godinama, počevši sa prvim serijskim vozilom koje će imati novi izgled 2024. godine. Međutim, izvršni direktor Opela Florian Huettl najavio je da će novi amblem biti istaknut već ove godine. IAA Mobility je jedan od najvećih sajmova automobila na svetu i stoga savršena lokacija za ponosno predstavljanje nove “munje” velikoj međunarodnoj publici.

Naš „Blitz“ je aktuelniji nego ikada ranije. To ne samo da simbolizuje našu posvećenost demokratizaciji inovacija i mobilnosti, već takođe prenosi našu posvećenost da postanemo potpuno električni brend u Evropi do 2028. Ove godine ćemo već imati 15 elektrifikovanih modela u našem portfoliju i možemo sa ponosom reći da je Opel električni  – rekao je generalni direktor Opela Florian Huettl.

„Blitz je ikona naše odvažne i čiste filozofije. Oštar, samouvereni novi Blitz preseca čisti noseći prsten, dajući našem amblemu progresivan, moderan izgled. Ponosno se nalazi u centru našeg kompasa, što je naš ključni princip grafičkog dizajna. Kompas je okosnica naših prednjih, zadnjih i unutrašnjih elemenata dizajna“, rekao je Mark Adams, potpredsednik za dizajn.

 

 

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]

Prava umetnost je dizajnirati karavan, koji je po definiciji robusno i gabaritno vozilo, da izgleda [...]