Auto magazin

Opel Vivaro kombi

Opel Vivaro kombi
17.09.2014.

Kombi varijanta “opel vivara” imaće svečanu premijeru na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila (23. septembar – 2. oktobar) na Opelovom štandu u hali 12, gde će po prvi put biti predstavljen domaćoj publici. Druga generacija najprodavanijeg kombija pruža više prostora i veću zapreminu u poređenju sa svojim prethodnikom. Pored toga, dostupan je u verzijama sa duplom kabinom ili platformom na šasiji.

Furgon, kombi i verzija sa duplom kabinom dustupni su u dve dužine šasije (4.998 ili 5.398 mm), a furgon se nudi i u dve različite visine (1.971 ili 2.465 mm). Međutim, u poređenju sa prethodnikom, nove verzije imaju 100 mm duži teretni prostor. I kabina je produžena za 116 mm. Ove promene su svakako rezultirale većom zapreminom teretnog dela pa tako furgon pruža 8,6 kubnih metara slobodnog prostora.

2014 09 16_Opel-Vivaro-kombi-3

Novi “vivaro” furgon dostupan je od 23.590 evra bez poreza u Nemačkoj, a “vivaro” kombi kreće od 25.485 evra.

Furgon ima standardnu pregradu između kabine i teretnog dela i obložene unutrašnje zidove teretnog dela u visini pojasa. Klizeća vrata sa suvozačeve strane su potpuno obložena, kao i dvokrilna zadnja vrata koja imaju ugao otvaranja od 180 stepeni. Prednji red sedišta sa sklopivim centralnim delom “vivaro” furgon pretvara u pokretnu kancelariju. Ovo sedište se brzo može pretvoriti u mali pisaći sto sa držačem papira i prtljažnim delom koji je zgodan za čuvanje lap-topa.

Kombi kao standardnu opremu poseduje odvojiv drugi i treći red sedišta sa po tri mesta. Pored toga, nasloni u zadnjem redu mogu da se nagnu unazad.

2014 09 16_Opel-Vivaro-kombi-2

Opelov “intelliLink” info-zabavni sistem sa sedmoinčnim ekranom u boji osetljivim na dodir i funkcijom navigacije, po prvi put dostupnim na ovom modelu. Od opreme je još dostupna blutut konekcija za mobilni telefon, kao i beskontaktno otključavanje.

U ponudi su i dva potpuno nova turbo-dizel motora u četiri nivoa snage. Dostupni motori uključuju 1,6 CDTI sa 66 kW/90 KS ili 85 kW/115 KS, kao i 1.6 bi-turbo CDTI motor koji isporučuje 88 kW/120 KS, odnosno 103 kW/140 KS.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Transport

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

O Miodragu mogu samo da kažem da je genije kada su u pitanju uređaji na [...]

Škoda ima puno zanimljivih i korisnik rešenja. Sjajno izgleda onaj poklopac za vetrobansku tečnost. Jedino [...]

Skoro niko leti ne iznajmljuje vozilo ukoliko nema klimu. Važi i za mala i za [...]

Imam Alfa romeo 166 2.4 restajling pali mi se lapica motora , a u vožnji [...]

U pravu ste. Hvala što nas pažjivo pratite i hvala na ukazanoj grešci! Veliki pozdrav od [...]

"Na primer, osnovna verzija ima mogućnost punjenja samo na AC punjaču, ali ne i na [...]

Preuzmite Auto magazin za android