Honda Jazz – prototip

Honda je kasno sinoć objavila prve fotografije buduće generacije modela “džez”. Prototip će zvaničnu premijeru imati na Salonu automobila u Parizu.

Da je ovo potpuno novi model govore i podaci o dimenzijama karoserije. Konkretno, auto je duži za 15 milimetara, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za sasvim solidnih 30 milimetara, što bi trebalo da obezbedi još veći komfor u kabini.

Anna Boix

Kao model koji pripada Hondinoj seriji malih automobila, “džez” treće generacije će biti konstruisan na Hondinoj globalnoj kompaktnoj mehaničkoj platformi. To znači da će imati centralno postavljen rezervoar za gorivo, kao što je to slučaj kod aktuelnog modela, ali i kod “sivika”, odnosno nedavno predstavljenog “HR-V”. Ovakav koncept je omogućio dodatni prostor u kabini, ali i sistem “magičnih sedišta” pozadi koja se sklapaju tako da je se mogu prevoziti i vrlo visoki predmeti.

Sistem oslanjanja je kompletno iznova konstruisan a nov je i motor zapremine 1,3 litra sa šestostepenim menjačem ili CVT automatikom.

Dodatne informacije o “hondi džez” treće generacije biće objavljen na konferenciji za novinare na sajmu u Parizu, koja će se održati 2. oktobra.

Pročitajte još: Honda HR-V

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Prethodni tekst
Sledeći tekst

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring