Originalni Herbie prodat za 86.250 dolara

Najskuplja "buba" na svetu do skoro je bila zaboravljena negde na Floridi. Njen doskorašnji vlasnik kupio je za 55.200 dolara a prodao ga je posle samo godinu dana vlasništva za 86.250 dolara

Čuvena Folksvagenova “buba” iz 1963. godine koja je učestvovala u filmu “The Love Bug”, prodata je na aukciji za 86.250 američkih dolara, odnosno oko 81.500 evra.

Za one koji ne znaju, “Herbi” je glavni junak filma “The Love Bug” iz 1968. godine, kao i tri nastavka pod nazivom “Herbie Rides Again” (1974), “Herbie Goes to Monte Carlo” (1977) i “Herbie Goes Bananas” (1980). Zahvaljujući svim ovim filmovima, “Herbi” se smatra najpopularnijim filmskim automobilom na svetu.

auto magazin srbija herbie

Nakon što je bio zaboravljen i izgubljen tokom decenija nakon snimanja filma, pre nekoliko godina je pronađen na Floridi u originalnom stanju u kom je i danas, bez ikakvih restauracija.

Za potrebe snimanja filma ima nekoliko prepravki, uključujući i dodatni volan koji omogućava vozaču da ga vozi sa zadnjeg sedišta, s obzirom da se u filmskoj personifikaciji “Herbi” vozi sam.

Ovim je “Herbi” postala najskuplja “buba” ikada prodata na aukciji. Interesantno je da je do skoro aktuelni vlasnik kupio na Ibeju za 55.200 američkih dolara, tako da se ispostavilo da je bila odlična investicija.

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring