Ovako se restaurira BMW 2002

Što su stariji, to su bolji - ovaj koncept se sigurno može primeniti na svaki BMW, pa i na seriju 2002, koja može vrlo lepo da se sredi tako da bude i vrlo brza

Današnji klinci u Srbiji znaju za ovaj auto najviše po serijalu filmova “Žikina dinastija”, kada prijatelj Milan ima zgode i nezgode sa svojim “BMW-om 2002”. Zamislite samo kako je tada desetak godina star “BMW” bio predmet podsmeha…

auto-magazin-srbija-bmw-2002-jay-leno

Ipak, ovaj auto je danas vrlo na ceni, pogotovo ako se restaurira sa ukusom, uz određena poboljšanja koja mu ne narušavaju karakter.

auto-magazin-srbija-bmw-2002-jay-leno

Upravo jedan takav auto sređen je u Americi, u jednoj od garaža koje se bave restauracijama. Klijent je došao sa zahtevom da se sredi auto njegovog oca, a ekipa radionice je predložila i određena poboljšanja.

auto-magazin-srbija-bmw-2002-jay-leno

Auto je stigao i do čuvenog Džeja Leno (Jay Leno), koji je sa uživanjem provozao sveže skockani “BMW”.

U pitanju je primerak “dvehiljadedvojke” iz 1976. godine (pravio se sve do 1977.) i to verzija za američko tržište, sa dvolitarskim motorom.

auto-magazin-srbija-bmw-2002-jay-leno

Odlučeno je da se u auto ugradi 2,3 litarski “S14” četvorocilindrični motor iz “BMW-a M3” serije “E30” iz 1989. godine, kao i petostepeni menjač umesto fabričkog četvorostepenog.

auto-magazin-srbija-bmw-2002-jay-leno

Stavljene su Alpina šesnaestoinčne felne a zanimljivo je da je unutrašnjost ostala manje-više originalna. Odlučeno je da se ostave standardni instrumenti, ali su ubačena sedišta iz “BMW-a 320i”.

Pogledajte i sami kako to izgleda:

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring