Nova Opel Corsa imaće PSA mehaniku

Dete mešovitog braka
Sledeća generacija Opel Corse, koja bi trebalo da se pojavi 2019., mogla bi da bude konstruisana na mehaničkoj platformi Peugeota 208 i Citroena C3

U novom svetlu događaja, Opel je, što je i razumljivo, sve više okrenut PSA grupaciji u pogledu tehničkih rešenja i konstruisanja budućih modela.

Auto magazin srbija opel corsa 1.4 turbo test

Rezultate kupovine Opela od strane Pežoa i Sitroena već vidimo  i to kroz dva nova modela – “kroslend X” i “grendlend X”, koji su, zapravo, novi “opeli” na bazi “pežoa 2008” i “3008”.

Opel-Crossland-X-1
Generalni direktor Opela, dr. Karl-Tomas Nojman, izvezao je prvi Opel Crossland X sa proizvodne trake u fabrici u Saragosi u Španiji

Juče je započeta serijska proizvodnja manjeg od dva krosovera, modela “kroslend X”, a sledeće što možemo očekivati od Opela je nova “korsa”, koja bi trebalo da se pojavi za dve godine.

Opel-Crossland-X-2

Po svoj prilici, nova “korsa” bi trebalo da pozajmi dosta mehanike od modela PSA grupacije. Naravno, to ne znači da će izgledati kao “pežo 208” ili “sitroen C3”, ali će deliti određena tehnička rešenja sa njima.

Sudeći po primeru dva nova krosovera, Opel će se potruditi da se dizajn potpuno razlikuje od Francuza, i to ne samo spolja nego i iznutra. Po svoj prilici, premijera potpuno nove “korse” bi mogla da bude održana na jesenjem sajmu automobila u Frankfurtu 2019. godine.

Auto magazin Srbija Opel corsa 1.0 turbo cosmo

Komentari

POSTAVITE ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Povezani postovi

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

Dacia Spring