Ovo je Porsche 911 sa izgledom VW Multivan kombija

Ako ste ljubitelj egzotičnih vozila a pri tom imate dubok džep, ovakav auto bi mogao da bude interesantnan za vas, pogotovo ako imate porodicu.

Berlinska radionica TH Automobile specijalizovana je već godinama unazad za ozbiljno tjuniranje VW Transportera, odnosno modela Multivan u putničkoj verziji.

To što oni rade se više može nazvati konverzijom kombija u Porsche model nego tjuniranje, s obzirom da od Porschea koriste sve, motor, kočnice, ogibljenje…

Naravno, motor je smešten pozadi, iako VW Multivan izvorno ima motor postavljen napred.

Ovakve konverzije koštaju neočekivano mnogo para, tako da ćemo odmah reći da kupac primerka koji predstavljamo u startu štedi bar 100.000 evra.

Auto sa slika je na prodaju. Reč je o primerku VW Multivan iz 2012. godine, koji na prvi pogled izgleda uobičajeno, osim što ima točkove prečnika 19 inča.

Na drugi pogled, pokreće ga motor iz modela Porsche 911 Turbo (997), 3,6 litarski bokser sa ECU jedinicom iz modela 911 GT2, tako da ima ukupno 580 konja i pogon na zadnjim točkovima!

Izvorno, auto je vlasnika koji ga prodaje koštao čak 250.000 evra! Prepravka je trajala čak dve godine (u međuvremenu je postao stari model…), cena obuhvata motor iz 911 turbo, menjač, ogibljenje, delove enterijera, kao i prepravku unutrašnjosti sa tapacirunzima napravljenim od kože i alkantare.

Radionica TH Automobile je morala da napravi i novu polušasiju, tako da motor može da bude postavljen pozadi.

Sve u svemu, vlasnik sada prodaje svoj auto koji je koštao 250.000 za 139.800 evra. Pri svemu tome, maksimalna brzina od 285 km/h opravdava cenu. Prilično brzo za jedan kombi…

Vraćamo se na početak. Zašto je ovo konverzija u Porsche a ne tjuning? Zvaničan naziv modela u nemačkoj saobraćajnoj dozvoli je Porsche 911 Turbo TH2 Multivan!

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring