Ovo je potpuno novi Ford Galaxy

"Ford galaksi" četvrte generacije je pred nama. Iako veoma podseća na prethodnika, u pitanju je potpuno nov automobil koji je nasledio stilske karakteristike sa modela "S-maks".

“Ford galaksi” većina ljudi pamti od samog početka, kada je pre dvadeset godina razvijen zajednički u saradnji sa Folksvagenom a rezultat saradnje je bio i bratski “VW šaran”, odnosno “seat alhambra”.

auto magazin ford galaxy

Već duže vreme “galaksi” nema nikakve veze sa Folksvagenom, već je rezultat samostalnog rada Fordovih stručnjaka.  Pred nama je nova, četvrta generacija koja dizajnerski dosta podseća na prethodnu, mada u Fordu naglašavaju da je auto potpuno nov i da je ideja bila da već na prvi pogled bude prepoznatljiv.

auto magazin ford galaxy

Kao i ostali modeli Forda, “galaksi” može da se pohvali prednjom maskom po ugledu na modele Aston Martina, koji je takođe u vlasništvu Forda, pa otuda nema prepreka u pogledu specifični dizajnerskih citata.

auto magazin ford galaxy

“Galaksi” je MPV sa sedam sedišta a novina je to da se sedišta u potpunosti mogu preklopiti odnosno podići električnim putem. U odnosu na prethodnika unutrašnjost je nešto povećana. Putnici u drugom i trećem redu sedišta sada imaju nešto više mesta za glavu.

auto magazin ford galaxy

Od novotarija izdvajamo i otvaranje zadnjih vrata na struju i to tako što je dovoljno da vozač mahne nogom ispod zadnjeg branika. To je posebno zgodno kada su ruke pune; auto prepoznaje da je ključ u dometu vozila i otvara prtljažnik bez traženja ključa po džepu ili tašni.

auto magazin ford galaxy

Novi “galaksi” pokretaće nekoliko motora. Turbo-benzince predstavljaju 1,5 i 2,0 sa 160, odnosno 240 “konja”. DIzelaš zapremine 2,0 litre raspolaže sa 120, 150 i 180 konjskih snaga, a verzija istog motora sa dve turbine postiže 210 KS i maksimalnih 450 Nm obrtnog momenta.

auto magazin ford galaxy

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring