Pagani Huayra konačno dobija manuelni menjač

Grandi Complicazioni, odeljenje za specijalne projekte kompanije Pagani Automobili, ima iznenađenje: Epitome. Ime je simbolično: on je kruna Pagani tehnologije za ulicu i prvi Huayra koji je opremljen manuelnim menjačem.

Jedan klijent je želeo ovu kombinaciju, a Pagani rado ispunjava želje (izuzetno) imućnih zainteresovanih strana. Izvor snage je Pagani V12 motor koji proizvodi AMG, sa tačno 864 KS pri 6.000 o/min i obrtnim momentom od 1.100 Nm.

Pagani Huayra Epitome

Klijent koji se obratio Pagani-ju imao je jasnu viziju: “Želeo je da izgradi jedinstven primerak koji će Huayru dovesti do njenog maksimalnog izraza”. Njegovo ime je stoga moglo biti samo Epitome.

Huayra Epitome je estetski blago izmenjena. Prednja hauba je opremljena ekskluzivnim lampama i novim sistemom za odvođenje vazduha u prednjem točku. Takođe, novi je i branik, sa integrisanim spliterom koji je razvijen na zahtev klijenta kako bi se povećao potisak i automobil balansirao u svim uslovima vožnje.

Pagani Huayra Epitome

Pozadi, hauba ima velike bočne kanale i integrisano krilo. I ovde je linija potpuno redizajnirana prema željama klijenta. Novi aerodinamični profil krila, razvijen na osnovu studija Huayra R, obezbeđuje uravnoteženu ravnotežu u svim situacijama vožnje, a nova aerodinamična pokrivka zadnjih svetala je dizajnirana da smanji otpor vazduha.

Paganijev V12 motor sa 864 KS (635 kW), zapremine 5.980 ccm, može da se vrti do 6.700 o/min kako bi postigao visoku snagu. Kao što je već pomenuto, Epitome je prvi i jedini Huayra opremljen manuelnim menjačem kompanije XTrac, koji je podržan elektronski kontrolisanim diferencijalom i trodelnom pogonskom osovinom u stilu trkačkih automobila.

Pagani Huayra Epitome

Jedinica kvačila sa zamajcem sastoji se od troslojnog kvačila većeg prečnika za poboljšan prenos obrtnog momenta, elektronski kontrolisanog diferencijala i trokrakog zgloba preuzetog iz trkačkih automobila. Zahvaljujući novom aktivnom sistemu ogibljenja, Huayra Epitome u kokpitu na centralnoj konzoli postoji dugme koje se može aktivirati tokom vožnje po neravnim putevima za dodatni komfor.

Pri brzinama iznad 150 km/h, podešavanje amortizera se vraća u normalno stanje, u zavisnosti od odabranog moda vožnje. Izduvni sistem sa šest cevi, izrađen od titanijuma, pruža sjajan zvuk iz zadnjeg dela Huayre, kompletiran sa difuzorom koji povećava potisak. Monolitni, kovani aluminijumski točkovi su opremljeni gumama Pirelli P Zero Trofeo R.

Pagani Huayra Epitome

Tehnički podaci Pagani Huayra Epitome

Specifikacija Detalji
Snaga 864 KS (635 kW) pri 6.000 o/min i 18°C
Obrtni moment 1.100 Nm od 2.800 do 5.900 o/min
Motor Pagani V12 60° ccm Twin-Turbo, razvijen od strane Mercedes-AMG
Menjač Pagani by Xtrac sedmostepeni manuelni menjač sa elektronski kontrolisanim diferencijalom i trokrakom pogonskom osovinom u stilu trkačkih automobila
Pogon Zadnji pogon sa elektromehaničkim samoblokirajućim diferencijalom
Šasija Monokok od karbonskog titanijuma HP62 G2 i Carbo-Triax HP62 sa prednjim i zadnjim pomoćnim ramovima od Cr-Mo čelika, karoserijski delovi od karbonskih vlakana
Vešanje Nezavisno ogibljenje sa dvostrukim ramenima, gornjim zglobovima sa spiralnim oprugama i elektronski podesivim i međusobno povezanim amortizerima
Kočnice 4 unutrašnje ventilisane Brembo CCM (Carbon Ceramic Materials) diskovi, napred 398 mm, pozadi 380 mm
Gume Pirelli P Zero Trofeo R napred 265/30 R20; pozadi 355/25 R21
Maksimalna brzina 350 km/h (elektronski ograničena)

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring