Auto magazin

Peugeot 208 HYbrid Air 2L concept

Peugeot 208 HYbrid Air 2L concept
09.09.2014.
Pogon na vazduh

Za nešto manje od mesec dana Pežo će u Parizu zvanično predstaviti "pežo 208 hibrid". Pre njega mogli smo da vidimo u Ženevi "208 hibrid FE koncept" koji je predstavljen prošle godine. Novi model predstavlja evoluciju. Od prethodnog koncepta je lakši za još sto kilograma, tako da ukupno ima masu od 950 kilograma zahvaljujući upotrebi aluminijuma i kompozitnih materijala

Za nešto manje od mesec dana Pežo će u Parizu zvanično predstaviti “pežo 208 hibrid”. Pre njega mogli smo da vidimo u Ženevi “208 hibrid FE koncept” koji je predstavljen prošle godine. Novi model predstavlja evoluciju. Od prethodnog koncepta je lakši za još sto kilograma, tako da ukupno ima masu od 950 kilograma zahvaljujući upotrebi aluminijuma i kompozitnih materijala.

Auto pogoni klasični 1,2 litarski motor sa tri cilindra i 82 KS. Zanimljivo je to što je u jednom rezeroaru benzin a u drugom komprimovani vazduh. U stvari, komprimovani vazduh se nalazi u dva rezervoara. Prvi je niskog pritiska i smešten je ispod prtljažnika uz samu zadnju osovinu, sa ulogom ekspanzione komore. Drugi je u motorskom prostoru sa hidrauličnim sistemom koji čine motor i pumpa.

Auto magazin Peugeot 208 hybrid 2

Auto može da ide samo na komprimovani vazduh u “er” (Air) modu ili samo na benzin, kada ga pogoni benzinski motor. Moguć je i kombinovani mod u kome vozilo koristi oba izvora energije.

Pežo je morao da ugradi i specijalnu transmisiju sa automatskim menjačem koja prenosi snagu na pogonske točkove iz jednog i drugog motora.

Kao i kod hibrida sa baterijama, rezervoar sa komprimovanim vazduhom se dopunjava u toku vožnje – dok se vozi sporo ili delimično koristeći energiju trocilindričnog benzinca. Koja god da se metoda koristi, maksimalan pritisak u rezervoaru se veoma brzo dostiže – za svega deset sekundi.

Svi ovi napori Pežoa su nastali kao odgovor na zahtev francuske vlade da do 2020. godine domaći proizvođači konstruišu auto koji će u proseku trošiti svega 2,0 l/100 km.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Tehnika

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

Auto magazin na twitteru

vaši Komentari

Ovo je izuzetno dobra vest. Znak da se i Srbija približava rastućem trednu u proizvodnji [...]

Da li ima ko da zna da mi napravi elektronski karburator za golfa2 [...]

Dali imate i polovne automobile. Opel corsa 3 vrata sa automatskim menjacem. Koja je cena [...]

Kaže se čuvene firma za autopresvlake a niko nije čuo za njih. O presvlakama i [...]

Da li toyota ima neki jeftiniji model N1, na primer yaris ili tako nešto, može [...]

Displej, tj digitalni kokpit ne odaje utisak premiuma, vec naprotiv, deluje jeftino, crna amorfna plasticna [...]

Preuzmite Auto magazin za android

Weather Data Source: das wetter heute in Belgrad