Piaggio mp3 500

Piaggio MP3 je uvek bio skuter za one koji vole da uzivaju u čarima vožnje na motoru a ne žele da polažu za A kategoriju, da prljaju obuću, žele da motorom mogu da voze "skockani" za operu i da su na na njemu bezbedni skoro kao i u automobilu

Od 2006. kada je svetu predstavljen prvi “MP3”, do danas, prodato je 150 hiljada ovih neobičnih skutera. Njegova odlična prodaja je i navela Pežo da na osnovu ovog koncepta napravi “metropolis”, a i Jamahu da pokuša proboj na evropskom tržištu svojom vizijom trotočkaša, modelom “trisiti”. I dok su kod konkurenata u ponudi modeli sa samo jednim motorom, Pjađo, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, nudi čitavu paletu motora i verzija.

auto magazinauto
Upadljive razlike u odnosu na prethodnu verziju

 

Ekskluzivno, u našu redakciju stigao je novi “MP3 500” u “sport” paketu. Razlika u odnosu na predhodnika je uočljiva na prvi pogled, pogotovo na zadnjem delu motora. Sada podseća na “X10” i znatno je elegantniji nego pre.

magazinauto.com
Sa njih je nemoguće pasti – probali smo!

 

Kombinovane su dve vrste plastike – mat crna i sjajna koja se na svetlu preliva u tamno crvenu. Kvalitet i završna obrada su, očekivano, na visokom nivou. Prednja maska je neznatno izmenjena sa novim oblikom farova, koji su nešto zakošeniji, a linija boka i zadnji deo su potpuno drugačiji i mnogo atraktivniji. Novi ram i izmenjena geometrija, pružili su mnogo više prostora, udobnosti i poboljšali ergonomiju. Sedište je daleko udobnije i šire pa je osećaj kao da sedite u fotelji, a i prostor ispod njega je daleko veći. Led svetla i lakirani detalji na upravljaču i oko instrument table znatno doprinose premijum izgledu.

IMG_1970 auto magazin
Znatno snažniji motor

 

Motor je takođe potpuno nov i znatno snažniji – 40 KS pri 7250 o/min uz maksimalni obrtni moment od 45.5 Nm pri 5250 obrtaja u minutu. Mi smo dobili motor sa nula pređenih kilometara, ali i tako nerazrađen imao je snage za svaki zadatak koji smo mu zadali. Sportski karakter nije ništa promenio u bezbednosti. Sa “MP3”-a nije moguće pasti, čak ni namerno – verujte mnogi su pokušavali, a sada sa ABS i ASR sistemima i poboljšanim kočnicama bezbednost je apsolutna.

magazinauto.com
Udobno i bezbedno

 

Veći točkovi napred, od 13 inča (nekada 12) učinili su da svakodnevna vožnja po neravnim srpskim putevima bude znatno podnošljivija, jer je truckanje i poskakivanje pri prelasku preko hupsera svedeno na minimum. Na otvorenom putu njegovih 40 “konja” dolazi do izražaja jer se pri prosečnoj brzini od 120 km/h čak ni zvuk motora ne menja. Još ukoliko se odlučite za krstarenje u “eko” modu, motor će vam uzvratiti i nižom potrošnjom goriva.

www.magazinauto.com
Eko mod će uzvratiti niskom potrošnjom

 

Položaj je dosta bolji, te ni duže međugradske destinacije neće zamoriti ni vozača ni suvozača. “MP3” je uvek bio zanimljiv i damama jer ga mogu voziti u visokm potpeticama, a zahvaljujući zaključavanju prednjeg diferencijala, ne moraju da spustaju stopala na asfalt kada stoje na semaforu.

 

Pjađo je napravio ogroman pomak unapred sa novim “MP3 500 sport” trotočkašem. Dok je predhodni model bio blago rečeno dosadan, novi, sa LED svetlima, kombinacijom dve vrste plastike, lakiranim detaljima, kombinacijom glatke i antilop kože na sedištima, vrlo je elegantan i atraktivan.

magazinauto.rs
Pregledno i jednostavno za upotrebu

 

Bezbednost je njegov glavni atribut, a nova Pjađo multimedijalna platforma, povezana sa “smart” telefonom omogućuje čitanje mapa, ali i pružanje drugih podataka poput pritiska u gumama ili njihove potrošenosti. Konkurencija je tu, ali nam se sada, posle testa novog modela, čini još uvek bar pola koraka iza. Možda je jedini pravi konkurent ovom “pjađu” na tri točka Pežoov model “metropolis 400i RS”, koji smo takođe testirali.

Obravljeno u Auto magazinu broj 72, jula 2014.

IMG_1965

Više prostora
Prostor pod sedištem je sada znatno veći. U prodhodnoj verziju, mogle su da se smeste dve “džet”, a sada ima prostora za dve integralne kacige. U ovaj prostor se čak može smestiti manja putna torba, sa dovoljno potrepština za odlazak na vikend van grada.

Ova je glavna

Tehnički podaci
Motor: jednocilindrični, četvorotaktni, vodeno hlađeni, 493 ccm, 40 KS, obrtni moment 45,5 Nm pri 5250 o/min,
Menjač: automatski CVT
Dimenzije: 2205/775 mm, visina sedišta 790 mm, masa260 kg,
Pneumatici: 110/70 R13 napred 140/70 R14 nazad
Kočnice: dvostruki disk 258 mm napred, disk 240 mm nazad

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring
Prijavite se na Newsletter Auto magazina

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring