Auto magazin

Počela prodaja Opel Corse OPC

Počela prodaja Opel Corse OPC
24.04.2015.
Cena u Nemačkoj od 24.395 evra

Nakon nedavne proslave uspešne svetske premijere na Salonu automobila u Ženevi, nova Corsa OPC je spremna da stupi na asfalt. Najnoviji član OPC porodice je dostupan za porudžbine već sada, po ceni od 24.395 evra (sa uključenim PDV-om u Nemačkoj), a u prodajnim salonima će se naći uskoro

Najbrža verzija nove generacije “korse” kombinuje odlične performanse sa praktičnošću i svakodnevnom upotrebljivosti istom kao i ostale verzije. Mali gradski auto ima snažan motor, agilno upravljanje i sportski izgled. I pored izmenjenog ogibljenja komfor nije ugrožen.

auto magazina magazinauto.com opel corsa opc počela prodaja

U skladu sa OPC tradicijom, novi model može odmah da se prepozna. Pored nove, ekskluzivne OPC sjajno plave boje, tu je i novim dizajnom prednjeg dela sa većim usisnim otvorima. Krila su prošinena, apragovi naglašeni. Spojler je instaliran na gornjoj ivici vrata prtljažnika je dostupan u dve različite verzije, sa diskretnim rešenjem koje je standardno i mnogo ekstremnijom varijantom.

auto magazina magazinauto.com opel corsa opc počela prodaja

Sportski ambijent se nastavlja i u kabini. Dominiraju Rekaro sedišta, koja putnicima pružaju bočnu podršku. Volan presvučen kožom, zaravnjen je na dnu. Atmosferu kompletiraju OPC ručica menjača i sportske papučice, uz karakteristične u OPC instrumente.

auto magazina magazinauto.com opel corsa opc počela prodaja

Ispod haube, je smešten turbo benzinski motor od 1,6 litara snage 207 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 245 Nm. Dodatnih 35 Nm je dostupno po potrebi putem „overboost“ funkcije. Snaga se šalje na prednje točkove preko šestostepenog ručnog menjača sa kratkim i oštrim hodovima ručice menjača. Nova “korsa OPC” ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi, a maksimalna brzina je 230 km/h.

auto magazina magazinauto.com opel corsa opc počela prodaja

Da bi obezbedili optimalno prijanjanje i prenos snage na podlogu, U cilju isporučivanja snage na put na najbolji mogući način, Opelovi inženjeri su se udružili sa specijalistima iz firme Koni, razvili tehnologiju amortizacije putem selektivne frekvencije (FSD). Pored toga, iskusni vozači mogu u potpunosti deaktivirati elektronski program stabilnosti (ESP).

auto magazina magazinauto.com opel corsa opc počela prodaja

Vozači koji su u potrazi za dodatnim trkačkim ugođajem, mogu naručiti i “korsu OPC” sa Performans paketom. On uključuje mehaničku blokadu diferencijala, 18 inčne naplatke i još ekstremnije sportsko podešavanje šasije. Pored toga, Performans paket uključuje i Brembo kočnice sa diskovima od 330 mm na prednjoj osovini.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Čeka se VW na terenu električnih vozila. Svaka čast Tesli, ali za masovniju upotrebu EV [...]

Nepotrebno gubljenje vremena i para. Nema razloga za uvođenje ovakvih tehnologija koje samo poskupljuju cenu [...]

KOliko dugo se čekaju ovi uređaji koji su i više nego potrebni. Biće greška ako [...]

Izašao je podatak da su svake godine vozila šira za 1 cm u proseku. Tako [...]

Konačno. Parkiranje je jedna od najtežih operacija za vozače. Parking mesta su sve manje brojna [...]

Iz serije u seriju svi automobili postaju sve ružniji i bezlični.Ovaj auto nije izuzetak.Tehnologija napreduje,a [...]