Auto magazin

Počeo rad na osmom projektu Škoda studentskog automobila

Počeo rad na osmom projektu Škoda studentskog automobila
05.10.2021.

1

Na putu do osmog automobila: 25 studenata strukovne ŠKODA akademije u Mlada Boleslav započelo je rad na osmom studentskom ŠKODA automobilu

Ovaj projekat nastavlja tradiciju ŠKODA Akademije koja studentima strukovne škole daje priliku za projektovanje i izradu sopstvenog automobila iz snova. Studenti sa svojim instruktorima i članovima uprave ŠKODA AUTO razgovaraju o mogućim komponentama i materijalima za osmi studentski automobil brenda ŠKODA.

U ŠKODA strukovnoj školi u Mlada Boleslav talentovani dizajneri svake godine od 2014. godine pod vođstvom svojih instruktora projektuju i izrađuju novi studentski automobil – svoj automobil iz snova. Inovativni projekat, jedinstven u Češkoj, budućim kvalifikovanim radnicima nudi jedinstvenu priliku da pokažu svoje sposobnosti u saradnji sa sektorima za proizvodnju, dizajn i drugim specijalizovanim sektorima. Na samom početku projekta studenti strukovnih studija imaju priliku da razmene ideje s članovima Uprave ŠKODA AUTO i prezentuju njihove pristupe i ideje. U sledećim fazama planiranja podržavaju ih brojni ŠKODA eksperti, na primer iz Sektora za razvoj i ŠKODA Design sektora. Ovim interakcijama studenti stiču uvid u sva relevantna područja proizvodnje. Uče da rade u timu kako bi realizovali projekat, kombinovali planiranje i praktičnu primenu, kao i prezentovanje svog rada Upravnom odboru.

Na dnevnom redu su odluke o karoseriji, motoru i dizajnu

Dok počinju rad na osmom ŠKODA studentskom automobilu, studenti imaju zakazane brojne sastanke. Zahvaljujući digitalnim tehnologijama, mogli su da donesu i potrebne odluke tokom pandemije. U prvim fazama projekta polaznici moraju da se dogovore o motoru, obliku karoserije, materijalima, kao i dizajnu i bojama. Novi ŠKODA studentski automobil postupno će se predstavljati sledećih nekoliko meseci.

Visoki standardi obuke

Sedam ŠKODA studentskih automobila stvoreno je od 2014. godine. Osim spektakularnih koncept vozila, oni uvek nude inovativne detalje i u skladu su sa „Simply Clever“ filozofijom. Studenti su 2020. godine pretvorili model ŠKODA SCALA u emocionalnog pauka ŠKODA SLAVIA, a ujedno su obeležili i početke kompanije odabirom imena za krunisanje 125 godina postojanja. U 2020. godini, dva studentska automobila su izložena u paviljonu ŠKODA u Autostadtu u Wolfsburgu, koji je od 2000. godine najveći svetski centar za dostavu automobila i komunikaciona platforma za sve brendove Volkswagen grupe. ŠKODA MOUNTIAQ pickup iz 2019. godine i SUV kabriolet ŠKODA SUNROQ iz 2018. godine bili su eksponati posebne izložbe.

Studentski automobil jedan je od najvažnijih projekata ŠKODA Akademije i pokazuje visok kvalitet obuke u strukovnoj školi u Mlada Boleslav, koja je osnovana pre više od 90 godina.

Komentari

Pogledajte ostale tekstove iz kategorije: Najnovije Svet

Slični tekstovi

Bez komentara

Tekst bez komentara

Ovaj tekst je bez komentara, da li želite da postavite prvi?

Napišite komentar

Napišite komentar

<

Komentari

Novi broj Auto magazina!

vaši Komentari

Veoma dobar rezultat, jedan od pet nije uote malo. Još kada bi vlade u EU [...]

Super je auto, samo malo moze da predje [...]

Čuveni italijanski dizajn iz prošlog veka kockastih vozila. Iako naspram današnjih dizajna deluju staro i [...]

Ovo je jedno od onih vozila koja osim vrhunskih performasi sa lakoćom nosi svoj šarm, [...]

Bolji je Opel Grandland 2.0 d 2019 g. [...]

Kinezi imaju čudna imena kao i čudan izgled svojih vozila, ali ih to ne sprečava [...]