Ovogodišnji rad studenata Škode je Scala Spider

Odbrojavanje do premijernog predstavljanja sedmog po redu Škoda koncepta studentskog automobila je počelo: 20 studenata koji pohađaju Škoda akademiju su uključeni u ambiciozni projekat.

Njihova ideja da proizvedu kabriolet, odnosno Spider verziju Škode Scala. U radionici u sektoru za dizajn u gradu Mlada Boleslav, studenti na čelu sa glavnim Škodinim dizajnernom Oliverom Stefanijem i njegovim timom, napravili su projekat za ovaj model.

auto-magazin-srbija-2020-skoda-scala-spider-student-concept-carSedmi po redu studentski koncept automobil koji još uvek nije dobio ime biće predstavljen javnosti u junu ove godine. Sedmi put zaredom, potvrđen je kvalitet školovanja na Škoda akademiji koja postoji već 90 godina.

Već nekoliko meseci, 20 studenata koji je pohađaju, radili su na sedmom konceptu automobila sa velikom posvećenošću i kreativnošću. Kroz ovaj projekat, mladi talenti dobijaju podršku inženjera i iskusnijih kolega iz područja tehničkog razvoja, dizajna i proizvodnje.

auto-magazin-srbija-2020-skoda-scala-spider-student-concept-car„Uprkos sve većoj upotrebi računara i simulacija, crtež je ipak bitan deo rada automobilskih dizajnera. Sa svakim potezom, ideja se pretvara u nešto stvarno. Skica je prvi korak na dugom i uzbudljivom putu do novog automobila“, objašnjava Oliver Stefani, direktor Škoda sektora za dizajn.

U stvaranju svoje prve skice, studenti su dobili pomoć i vredne savete od svih zaposlenih u sektoru za dizajn. „Od početka, svi studenti su pokazali veliko oduševljenje i odlučnost. Njihove skice su veoma impresivne, zapravo mi se sviđa koncept“, kaže Jiří Hadaščok, koordinator za dizajn eksterijera.

auto-magazin-srbija-2020-skoda-scala-spider-student-concept-carIzrada Škoda studentskog automobila je tradicija od 2014. godine. Od tada, studenti Škoda akademije u Mlada Boleslav sami mogu da planiraju, dizajniraju i izrade spektakularno koncept vozilo.

Među najatraktivnijim konceptima koji su stvarno i napravljeni su Škoda Mountiaq, Škoda Atero i Škoda Funstar.

auto-magazin-srbija-2020-skoda-scala-spider-student-concept-car

POSTAVITE KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar
Unesite svoje ime

Još tekstova

Dacia Spring

Novi broj Auto magazina!

KOMENTARI

Dacia Spring